Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da halk kütüphanelerinin kullanım oranı Türkiye ortalamasının 2 katı

        (Fotoğraflı)

        Kamil Cankılıç

        ELAZIĞ (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Halk Kütüphaneleri'nden faydalanma oranının Türkiye'de yüzde 30 olduğu belirten Elazığ İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinçci, Elazığ'da bu oranın yüzde 70 olduğunu söyledi.

        Elazığ İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinçci , Türkiye ve Elazığ geneli halk kütüphanelerinin kullanımı hakkında bilgi verdi. Merkezde bulunan il halk kütüphanesi ile çocuk ve gençlik kütüphanesinde 56 bin 500 kitap bulunduğunu ifade eden Pirinçci, ilçelerde dahil olmak üzere toplam 125 bin kitap ile hizmet verdiklerini aktardı. Mevcut kitapların kendileri için yeterli olmadığını vurgulayan Pirinçci, "Kitap sayımızı artırmaya çalışıyoruz. Yıl içerisinde bakanlığımız bize en az 15 bin kitap gönderiyor. Bunu artırmasını istiyoruz ve gerekli çalışmaları da yapıyoruz. Merkezdeki 2 kütüphanemize kayıtlı üye sayımız 12 bin 500'dür. Kayıtlı üye demek ise bizden kitap alıp ve okuyup kitabı getiren demektir. İlimiz geneli ise kayıtlı üye sayımız 14 bin 500'dür" dedi.

        "Elazığ'ın yüzde 70'i kütüphaneye gidiyor"

        İl merkezinde 359 bin kişinin kütüphane imkanlarından faydalandığını belirten Pirinçci, "Buna ilçelerdeki halk kütüphaneleri de dahil edilirse okuyucu sayımız 405 bin kişidir. Okul veya üniversite kütüphaneleri bunlara dahil değildir. Bu sayılar sadece ilk halk kütüphanelerine göredir. Türkiye çapında 23 milyon 500 bin okuyucu kütüphane imkanlarından yararlanıyor. Oransal olarak ise Türkiye çapında il halk kütüphanelerinde yüzde 30 oranında okuyucumuz var. İlimizdeki oran ise yüzde 70'dir. Oranlara bakılacak olursak ilimizdeki kütüphaneler olarak Türkiye'nin 2 katı okuyucumuz var. Bu durum çok iyi ama ilimizde ve ülkemizde okuma oranları artırmalıyız" diye konuştu.

        "Bize ulaşamayana biz gideceğiz"

        Bakanlığının kendilerine yeni bir gezici kütüphane verdiğini ve okullar açılınca hizmete sunacağını aktaran Pirinçci, "Bize ulaşamayan yerlere biz gideceğiz. Gittiğimiz yerlere belirli duraklar belirliyoruz. Her 15 günde bir aynı saatte oraya gidiyoruz. Okuyucularımız gelip kitaplarını ödünç alıyorlar. Tekrar 15 gün sonra aynı durağa aynı saatte gidiyoruz. Gezici kütüphanemiz ile daha önceden yılda 15 bin civarında okuyucuya hizmet ediyorduk. Bu yeni gelen gezici kütüphanemiz daha teferruatlı. Yeni sezonla beraber bu sayıyı aşmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

        (CK-AKK-Y)

        03.09.2016 11:28:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler