Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitim-Bir-Sen öğretmenlerle buluştu

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        MUŞ (İHA) - Muş'un Hasköy ilçesinde Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) tarafından yeni atanan öğretmenlere yönelik seminer düzenlendi.

        Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminerde sendikal bilgi paylaşan Eğitim-Bir-Sen Hasköy Temsilcisi Veysel Acar, sendika üyeliği hakkında öğretmenlerin nasıl bir yol izlemeleri konusunda bilgi verdi. Sendika üyeliğiyle talep ve sorunların kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu ifade eden Acar, sendikacılığın memuriyette etkili bir araç olduğuna dikkat çekti. Sendika üyeliğiyle sıkıntı ve sorunların daha hızlı bir şekilde ortadan kalktığını belirten Acar, "Bugün asıl görev yerinize geldiniz. Görevinizin sizler ve vatanımızın için hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Artık günümüz postmodern bir toplumun yavaş yavaş bütün alanlara hüküm sürdüğü dönemdeyiz. Bizler devlet memuru olarak dertlerimizi, sıkıntılarımızı, taleplerimizi bireysel anlamda dile getirme, etkili bir biçimde bunları elde etme gibi bir şansımız yok. 4688 sayılı kamu sendikaları kanununa göre devlet birey olarak bizi muhatap almıyor. Dolayısıyla sicili toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar ve nihayetinde sendikalar bu anlamda taleplerimizi dile getirmede, aynı şekilde olası sorunları çözmede en etkili araçlardır. Bu bakımdan bizler 657 devlet memurları kanununa tabi olan devlet kamu görevlileri olarak bir sendikaya üye olmamız durumunda taleplerimizi, sıkıntılarımızı, problemlerimizi çok daha etkili bir şekilde dile getirme şansını elde ediyoruz. Belki birkaçınız daha önce çalışmış olduğu kurumda sendikaya üyedir. Fakat bu sendika üyeliği artık bu saatten sonra geçerli olacaktır. Çünkü siz daha önceden stajyerdiniz ve asıl kurum, asıl çalışma yerlerinize gelmekle sizin memuriyet hayatınız bir anlamda fiilen başlamış oldu" dedi.

        Eğitim-Bir-Sen'in Türkiye'de 1992 yılında kurulan ilk sendika olduğunu hatırlatan Acar, "Bu sendikanın temeline, değerlerine baktığınız vakit ilk etapta en önemlisi toplumumuzun bir anlamda bir arada tutan ve toplumu temel dinamikleriyle, değerleriyle barışık bir profilde yol aldığını biz görüyoruz. Eğitim-Bir-Sen Türkiye'de 1992'de kurulan ilk sendikadır. Dolayısıyla bu anlamda Eğitim-Bir-Sen aslında toplumsallaşmaya yakın ve bunu başarmış bir sendikadır. Bugün üye satısı 400 binleri aşmış bir sendikadan bahsediyorum. Sadece Eğitim-Bir-Sen. Bizim bağlı bulunduğumuz Memur-Sen Konfederasyonunun üye sayısı ise 1 milyon 100 binler gibi ciddi bir rakamla dünyanın en büyük sendikası durumundadır şu anda. Bu resmi verilerle ispatlanmıştır. Eğitim-Bir-Sen toplumsal değerlerle barışık olmakla birlikte aynı zamanda vatanseverdir, aynı zamanda toplumsal değerleri savunan ve bunları en ileri boyuta taşımayı amaçlayan sendikadır. Ve her şeyden öte bakıldığı vakit Eğitim-Bir-Sen bünyesinde çok farklı kimlikleri barındıran homojen sendikadan ziyade, heterojen yani çok sesli düşünen bir sendika yapısına sahiptir. Bu anlamda bizim son 4 yıldır Türkiye'de eğitim alanında yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen'dir. Diğer kollarda ise Memur-Sen'in diğer kolları etkili ve yetkili durumdadır. Dolayısıyla etkili ve yetkili sendika olduğu için yetkiyi elinde bulunduran sendika için hükümetle pazarlık yapan, bu anlamda hükümetle özlük haklarını dile getiren ve bunları alan sendika Eğitim-Bir-Sen'dir" ifadelerini kullandı.

        Diğer sendikaları hiçbir şekilde kötülemek gibi bir niyetlerinin olmadığını belirten Acar, "Onlar şöyle de, biz böyleyiz demiyoruz. Ama şunu biliyoruz; yetkili sendika olduğu için hakları talep eden Eğitim-Bir-Sen'dir. Yetkili sendika olduğu için dile getiren ve bunları bir anlamda koparan yine Eğitim-Bir-Sen'dir. O bakımdan sendikaya üye olmanız sizin faydanıza olacaktır. Sendikaya üye olduğunuz vakit talepleriniz veya probleminiz çok daha hızlı bir şekilde yerine getiriliyor. Kiralık ev arama hususu dahi aramak üzere sendika üyelerimize her türlü yardımcı oluyoruz. Çok daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşuyor. O bakımdan sendikaya üye olmak zor bir şey değil. Bir imza atarak üye oluyorsunuz ve aynı şekilde bir imzayla da çıkabiliyorsunuz. Sendikaya üye olduğunuz vakit sizden aylık sendikalı olduğunuz için belli bir ücret kesiliyor. Yaklaşık 12 lira falan. Fakat size sendikalı olduğunuz için 3 ayda bir 60 Lira bir para yatıyor. Bu anlamda küçükte olsa bir kar durumu söz konusu" şeklinde sözlerini tamamladı.

        Acar, yaptığı konuşmasının ardından öğretmenlere yeni görevlerinde başarı dileyerek çeşitli hediyeler dağıttı. Seminer, daha sonra soru cevap şeklinde sona erdi.

        (UU-ŞAK-Y)

        03.09.2016 15:49:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler