Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Düzce Uğur Temel Lisesi eğitime kaldığı yerden devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Ali Osman Çatana

        DÜZCE (İHA) - Düzce Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sarııgül, 26 Temmuz'da kapatılan Uğur Temel Lisesi'nin Bakanlar Kurulu kararıyla yeniden açıldığını belirterek "Yapılan inceleme sonrasında okulumuzun hiçbir bağlantısının olmadığı tespit edilerek hizmete açıldı" dedi.

        Olağanüstü Hal Kanunu kapsamında kapatılmasına karar verilen Uğur Temel Lisesinin FETÖ ile bağlantısının bulunmadığı anlaşılması üzerine tekrar eğitim öğretime başlandı.

        Düzce Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sarııgül'de yaşanan süreç ile ilgili bir açıklama yaptı. Sarıgül, "Darbe girişimi sonrasında ülke genelinde yapılan soruşturmalar çerçevesinde, çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamede okulumuzun ismi geçmiş, ancak yapılan incelemeler sonucu okulumuzun hiçbir bağlantısının olmadığı devlet makamlarınca tespit edilmiş 1Ağustos 2016 da Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nce okulumuzun adı kapatılan okullar listesinden çıkartılmıştır" dedi.

        Resmi Gazetede yayınlandı

        Sarıgül eğitim öğretime devam ettiklerini belirterek "1 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan resmi gazetedeki 673 sayılı kanun hükmünde kararname ile okulumuz açılmıştır. Bu süreci sorunsuz atlatmamızda etkisi olan devlet büyüklerimize bütün resmi kurumlarımıza ve özel öğretim kurumlarına, okulumuzun her kademesinde çalışanlarına, ailelerimize 'sizden hiç şüphe duymadık' diyen öğrencilerimize ve velilerimize teşekkürlerimizi arz ediyoruz. 2005 yılından beri büyümeye devam eden Uğur Eğitim kurumları 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde de Özel Temel Lise, Özel Eğitim Kursu, KPSS kursu alanlarında, eskisinden daha güçlü, daha azimli ve daha kararlı olarak, devletine bağlı, milli iradeye saygılı, bilgili ve ahlaklı bir nesil yetiştirme yolunda emin adımlarla çalışmalarını sürdürecektir" diye konuştu.

        (AOÇ-AY)

        05.09.2016 12:45:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler