Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın 94. kurtuluş yıl dönümü mesajı

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; ''Bizler ata yadigarı güzide şehrimizde şanlı Osmanlı devleti ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden kahramanlarımızı her zaman olduğu gibi yine bu günde minnetle anıyoruz'' dedi.

        Mesajında ,Bilecik'in; Osmanlı Devleti'ne kuruluş toprakları olduğu gibi Kurtuluş Mücadelesinde de tarihe adını altın harflerle yazdıracak kahramanlıklara şahit topraklar olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Dirilişin, Kuruluş'un ve Kurtuluşun Şehri" diye tarif ettiğimiz Bilecik, Osmanlı Devletinin kurulduğu nadide topraklar olmanın yanında yakın tarihimizdeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurtuluş mücadelesinin en çetin muharebelerinin geçtiği bir mekandır. Bilecik'imizi düşman işgalinden kurtuluşuna erdiren bu zafer, esarete mahkûm edilmek istenen milletimize, kayıtsız şartsız bağımsızlığı ve milli hakimiyeti müjdelemiştir. Öyle ki şanlı tarihimizin her bir sayfası, ayrı ayrı kahramanlık, zafer ve eşsiz müjdelerle geleceğimize ışık tutmaktadır. Bilecik'imizin düşman işgalinden kurtuluşu; aziz milletimiz ve eşsiz kahramanlarımızın, karşısındaki güç ne olursa olsun hiçbir zaman bu vatandan vazgeçilmeyeceğini ve şanlı bayrağımızın göklerden inmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya ispat etmiştir. Tarihin birçok döneminde olduğu gibi günümüzde de bu güzel vatanımız üzerinde oynanan bütün hain oyunlar ve gerçekleştirilen şer faaliyetlere karşı Türk Milleti'nin kahraman askeri ve polisiyle bu vatanı en iyi şekilde koruyacağına olan inancımla Bilecik'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun kutluyor, Bilecik'imizde bu destansı mücadelenin haklı gururunu yaşadığımız bu günde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere huzurunda tüm şehit ve gazilerimizi, Kurtuluş savaşımızın eşsiz kahramanlarını rahmet ve minnet duyguları ile anıyorum" ifadelerini kullandı.

        (CKT-MET-Y)

        05.09.2016 13:50:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler