Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Saylar, gündemi değerlendirdi

        - AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar:

        - "Yenice yeni ilçe başkanı hafta sonuna kadar açıklanacak"

        - "İhtisas OSB alanı için Sanayi Bakanından müjde bekliyoruz"

        - " Hedefimiz İsmetpaşa İhtisas OSB'ye otomobil fabrikası kazandırmak"

        (Fotoğraflı)

        Yasin Erdem

        KARABÜK (İHA) - AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Yenice İlçe Başkanı ve teşkilatının istifa etmesinin ardından boşalan ilçe başkanlığına atamanın hafta sonuna kadar yapılacağını açıkladı.

        Saylar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yenice İlçe Başkanı Sabri Tom ve ekibinin partiye özveriyle hizmet ettiklerini belirterek, " Siyasette son dönemlerdeki olaylardan dolayı Sabri Tom ve ekibi partinin Yenice'de önünü açmak için istifa etmişlerdir. O süreçte basında istifa etmedi, edecek gibi yorumlara biz girmek istemiyoruz. Bizim partimizde her şey kurumlar ve kurallarla çalışır. Genel merkezden gelen bir talep kendisine sunuldu ve kendileri istifa dilekçelerini sundular. Yeni süreçte adaylarla ilgili kamuoyunda çıkanlarla 7-8 kişi genel merkezimiz, milletvekillerimiz ve teşkilat olarak istişare yaparak bu sayıyı 3 kişiye indireceğiz. Bu 3 kişi genel merkez mülakatına gidecek ve hafta sonuna kadar yeni ilçe başkanını ise mülakat sonrası açıklayacağız. Süreç içinde iktidar partisi olduğundan teşkilat içinde küçük çaplı sorunlar olur. Yenicedeki siyasi anlamdaki sıkışıklığı Sabri Tom partisine olan sevgi ve saygısı neticesi ile partinin önünü açma niyetinde partiden istifa etmiştir. Bu gemiden indi bir daha binemez anlamına gelmez. Her zaman kendisiyle istişaremizi yapacağız. Bizim partimiz, baktığınız zaman birçok partide olağan şeyi bizde göremezsiniz. 1 Kasım'da Başbakan çıkardık ve başbakan değişti. Teşkilat dimdik ayakta. Diğer siyasi partilere baktığınız farklı şeyler görülür. Darbeden sonra Türk siyasetinde yeni bir değişiklik var. Artık milli, birlik kardeşliğimiz diğer siyasi partiler ve STK'larla karar vermeyi başaracağız" dedi.

        "Hizmet bazlı çalışmaları kamuoyuna yansıtmamız lazım"

        İl Başkanı Saylar, yatırım ve diğer çalışmalar hakkında da bilgiler vererek, " OSB'de şuan 8 tane fabrikanın temeli atılıyor. OSB'deki fabrikaların taahhüt alınarak arazi tahsisi yapıldı ve çalışmalar yapılıyor. Bunları hiç görmüyoruz. Şuanda OSB'de 8 fabrika kuruluyor ve önümüzdeki yılda 8 tane daha kurulacak. Karabük'te 25-30 senede 20'ye yakın fabrika kurulurken, şimdi iki senede 16 fabrika kuruluyor. Çevre illerde göre Karabük'teki yatırımlar ve ekonomi birçok ile göre çok çok iyi. Keltepe kayak merkezini yıllarca konuştuk olmaz denildi. Şimdi başladı ve hızla sürüyor. 2017'nin kışı gibi hesap ediliyordu ama 2018'in kışına hepsi bitmiş olacak. Hizmetler yapılıyor hizmetleri gösteremiyoruz. Hizmet bazlı çalışmaları kamuoyuna yansıtmamız lazım. Toplumun şahsılar arasındaki konuşmaları değil de, Karabük ve ülke ekonomisine katkı verecek konularla ilgilenmekte fayda var" ifadesinde bulundu.

        "Hedefimiz otomobil fabrikası kazanmak"

        Saylar, İsmetpaşa bölgesine yapılması planlanan İhtisas OSB alanı ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini de kaydederek, " Bu bölge ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından beklenen yazıda gitti. Bir aksilik olmazsa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız 9 Eylül'de Karabük'e gelecek ve burayla ilgili müjde vermesini bekliyoruz. Burası ilk etabını makine imalat sanayi olarak düşünüyoruz. Bu anlamda ihtisas OSB olduğu için içini dolduracağız zaman içinde. İsmetpaşa bölgesindeki arazilerin tahsisi verildiği gün parselasyonu yapıldığı gün tahsislerin hepsi biter ve talepleri gelir. Bunla ilgili arayanlar var. Burayla ilgili düşüncemiz buraya bir otomobil fabrikası başarırsak Karabük'ün şekli ve ekonomisinin değişeceğini düşünüyoruz. Öte yandan çevre yolu ile ilgili iki tane alternatifimiz vardı, bir tanesi Yortan üzerinden, diğeri şuanki mevcut yolumuz. Büyük ihtimal Safranbolu üzerinden devam edecek. Akıllı kavşakta çalışmalar başladı. Çevre yolunun taslak projesi çizildi ve bakanlıkta onayı bekliyor. Zonguldak tarafından gelen ve Kastamonu - Bartın'dan gelen çevre yolu bölge trafiğin olduğu yere kavşakla inecek. Bakanlık onayladıktan sonra ihalesi yapılacak çalışmalar başlayacak." dedi.

        (YE-YE-Y)

        05.09.2016 15:53:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler