Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nazilli'de kurtuluş günü buruk geçti

        (Fotoğraflı)

        Veysel Karahan

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın Nazilli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıl dönümü buruk kutlandı. Törende Kuyucaklı Astsubay Bahri Uçuş'un Çukurca'da şehit olduğu hain saldırı lanetlendi.

        Nazilli'nin kurtuluşunun 94.yıl dönümü İstasyon Meydanı'ndaki törenlerle kutlandı. Son günlerde artan şehit haberlerinin gölgesinde buruk geçen törenlerde Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Törene Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Dönertaş, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan ve daire müdürleri ile Muharip Gaziler Derneği de katıldı.

        94 yıl önce zaferle taçlanan milli heyecanın bugün de devam ettiğini söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Ne hazindir ki 94 yıl öncesinin kutlu hatıralarından çok uzaklara savrulmuş olanlar bugün ortalıkta cirit atmaktadırlar. Ve demokrasi, özgürlük diyerek de kafaları karıştırmaktan, her değeri istismar etmekten çekinmemektedirler. Tarihi şanla, şerefle dolu büyük Türk milletini karalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

        Öğrencilerin şiirleriyle devam eden program sonunda Etnografya Müzesi'ni ziyaret eden protokol üyeleri, milli mücadele yıllarından kalma tarihi eşyaları ilgiyle inceledi.

        Kaymakam Okur ve beraberindekiler daha sonra milli mücadeleye katkıda bulunan şehit ve gazilerin mezarlarını ziyaret etti. Belediye Başkanı Haluk Alıcık, mezarlık ziyaretinde Yasin Suresini okudu.

        (VK-MB-Y)

        05.09.2016 16:03:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler