Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özalp ve Saray'da güç birliği toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Nihat Özbay

        VAN (İHA) – Van'ın Saray ve Özalp ilçelerinde güç birliği toplantısı yapıldı.

        İlk olarak AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay başkanlığında Saray Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya Saray Kaymakam İbrahim Bayır, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Burada konuşan AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, her gün bir ilçede toplanarak yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdıklarını söyledi. İlçe kaymakamları, kurum amirleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarla ortak akıl yürütmeyi amaçladıklarını dile getiren Atalay, "Her ilçede üst düzeyde katılımla bu toplantıları yapmaya gayret gösteriyoruz. Tüm kurumların temsilcileri de aramızda. İlçelerimizde yaşanan sorunların çözümünü sağlamaya çalışıyoruz. Samimi bir ortamda her şeyin konuşularak anlatıldığı toplantılar gerçekleştiriyoruz. Güç birliği platformumuz var ve iki ayda bir toplanıyoruz. İlin bütün kesimleri bu toplantıya katılıyor. Önümüze gelen konular var. Her toplantıda ayrı bir konuyu ele alıyoruz. İkinci toplantımızda Kapıköy Sınır Kapısı'nın en öncelikli konulardan biri olduğunu dile getirmiştik. Hep birlikte gayret göstererek bu konunun çözümünü sağladık, daha önce gecekondu görünümündeydi ve Türkiye'ye yakışmıyordu. Şimdi onun ihalesi yapıldı ve temel atma töreni gerçekleştirildi. İnşallah önümüzdeki günlerde büyük araçların geçişine açılacak. Bu ülkemiz ve bölgemiz için çok önemli. Önümüzdeki toplantıda da Van'ın turizmini masaya yatıracağız" dedi.

        AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, bu toplantılarla iş yapan idarecilerle hizmet bekleyen muhtar ve vatandaşları bir araya getirerek kısa yoldan çözüm sağlamaya çalıştıklarını belirterek, ortaya çıkan ortak akılla hizmetlerin daha kolay yapıldığını ifade etti.

        Ardından Özalp ilçesinde geçen heyet, bir otelde güç birliği toplantısı yaparak ilçesinin sorunlarını ele aldı. Özalp Kaymakamı Serdar Karal'ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda, ilçenin sorunları masaya yatırıldı.

        (MSA-Y)

        05.09.2016 16:39:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler