Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esenler Belediyesi'nden kurban kesim elemanı yetiştirme ve geliştirme kursu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Esenler'de bu yıl da Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu'ndan sertifika alan usta eller kurban kesecek.

        Esenler Belediyesi tarafından Kurban Bayramı'nda yaşanan kazaların azaltılması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için açılan Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu'nda kursiyerlere kurban kesimi öğretilecek. Esenler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile birlikte düzenlenecek ve 7 Eylül 2016 Çarşamba günü başlayacak kursta kurban kesmek isteyenler, teorik ve uygulamalı olmak üzere 2 aşamalı eğitimden geçirilecek. Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda kurban kesimiyle ilgili teorik eğitimi alacak kursiyerler, alanlarında uzman eğitmenlerden kurban kesimiyle ilgili eğitim alacaklar. Kursiyerler, kurban kesiminin dini yönü, hijyen ve bulaşıcı hastalıklar konusunda da bilgilendirilecekler.

        Kurbanlar usta ellere emanet

        3 gün sürecek Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu'nda teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitime geçecek kursiyerler, Hadımköy'deki bir özel kesimhanede profesyonel kasaplar tarafından canlı olarak, kurban kesim öncesi muayene, zapt-u rapt, kesim işlemi, şişirme, tulum çıkarma ve açma yöntemiyle yüzme eğitimleri, deri muhafazası, çevre sağlığı ve atıkların uzaklaştırılması, olası bulaşıcı hastalıkları (zoonozlar) tanıma ve tedbir, et muhafaza işleme ve tüketimi ile ilgili uygulamalı eğitimler verilecek. Kurban kesiminin tüm inceliklerini uzmanlardan öğrenecek kursiyerler, eğitimlerin sonunda yazılı sınava da girip sertifikalarını Esenler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nden alacaklar.

        (HB-ÖK-Y)

        06.09.2016 11:11:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler