Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AŞT Hindistan Tiyatro Olimpiyatlarında

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (AŞT), Hindistan'da 24'ncü kez düzenlenecek 'Hindistan Tiyatro Olimpiyatları: Uluslararası Tiyatro Festivali'ne 'Okyanusta Bir Su Damlası Gibi' adlı oyunuyla katılıyor.

        2015-2016 Tiyatro Sezonunda sekiz oyun sahneye koyan ve tüm sezon boyunca 44 bin 746 seyirciye ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bir yandan yeni oyunların provalarını yaparken diğer yandan da yurt dışı turnelerine çıkarak ve Uluslararası festivallere katılarak ülkemizi temsil ediyor.

        Beş adamın traji-komik hikayesi

        Bu yıl 24'üncü kez düzenlenecek olan Hindistan Tiyatro Olimpiyatı: Uluslararası Tiyatro Festivali'nden davet alan Antalya Şehir Tiyatrosu, "Okyanusta Bir Su Damlası Gibi" adlı oyunuyla 2-13 Eylül tarihleri arasında sahne alacak.

        Türkiye'den katılan ilk ekip

        Hindistan'ın Odisha Eyaleti'nin ikinci büyük kenti olan Cuttack'ta düzenlenen tiyatro festivalinde müzik ve dans gösterileri de yer alacak. 11 gün sürecek olan festivalde Türkiye'den katılan ilk ekip olma özeliğini taşıyan Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın yanı sıra İspanya, Hırvatistan, Romanya, Meksika, İtalya, Endonezya, İran, Finlandiya ve Polonya ekipleri de yer alıyor.

        AŞT Dünyaya açılıyor

        Gerek yurt içi gerekse yurt dışında turne ve festival katılımlarının artarak devam ettiğini belirten Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, Şehir Tiyatroları olarak dünyaya açılan bir ekip olduklarını söyledi. Ayrıca Özgür, bu büyük başarılarının ardında sanatın her daim destekçisi olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti.

        Daha iyi hayatı arayanların öyküsü

        Danimarkalı sanatçı Jaques S. Mathiessen tarafından yazılan ve yönetilen "Okyanusta Bir Su Damlası Gibi " fiziksel tiyatro, mim ve clown tekniklerini bir arada sunan bir performans olarak dikkat çekiyor. Oyunda, her yıl göç eden kuşlar gibi okyanusu geçerek daha iyi bir hayat arayan beş adamın traji-komik hikayesi anlatılıyor.

        (SÇ-SÇ-Y)

        06.09.2016 11:15:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler