Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu konfor hayvanları da sevindirdi

        - Türkiye'de hayvan taşımacılığı AB standartlarını yakaladı

        (Fotoğraflı)

        AYDIN (İHA) - Türkiye'de her yıl kurban bayramı öncesi hayvan nakillerinde yaşanan sıkıntı ve kötü görüntüler geride kalıyor. Aydın'da bir firma tarafından sadece canlı hayvan taşıma amacı ile üretilen havalandırma ve güvenlik sistemli özel araç hem hayvanları hem de sektörde faaliyet gösterenleri rahatlattı.

        Bir seferde 100 adet büyükbaş veya 300 adet küçükbaş hayvanı rahatlıkla taşıyan bu yeni araç ile Türkiye hayvan naklinde AB standartlarını yakalamış oldu. Geçtiğimiz yıllarda Kurban Bayramı öncesi hayvan nakilleri sırasında pek çok hayvanın eziyet görmesi ve telef olması nedeniyle başlattıkları projeli çalışmanın sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da rağbet gördüğünü belirten OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, "Bu sistem ile Türkiye'de hayvan taşımacılığı alanında AB standartlarını yakaladık. Bu yeni sistem hayvan nakil araçları ile hayvanlar strese girmeden ve yolculuk sırasında temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayarak kıtalar arası yolculuk bile yapabiliyor. Bunun dışında ve en önemlisi hayvanlar eziyet görmeden, sağlıklı ve güvenli olarak taşınıyor" dedi.

        Yüzde 100 Türk yapımı asansörlü, havalandırma ve suluk sistemi bulunan canlı hayvan nakil aracı sayesinde hayvanların yüzlerce kilometrelik mesafede bile çok rahat taşınabildiğini belirten Genel Müdür Maraş, "İhtiyaca göre iki veya 3 katlı olarak hizmet verebilen hayvan nakil aracı hayvanlar için adeta 7 yıldızlı otel konforu sunuyor. Havalandırmadan dışkı ve idrar sızdırmazlık özelliğine kadar hayvanlar için her türlü detayın düşünüldüğü bu araçta emniyet kemeri özelliğinden, zemin kaydırmazlık özelliğine kadar her türlü özellik bulunuyor.

        "Hem güvenli hem de tasarruflu"

        Aydın ve çevresinde en fazla canlı hayvan naklini yapan firmalardan birisine sahip olan Selim Boran, Türkiye'de ilk ve tek olan son sistem canlı hayvan nakil araçları sayesinde rahat ettiklerini belirterek , "Eskiden bir tıra 30-40 büyükbaş hayvan yükleyebilirdik. O da ciddi sıkıntıya neden olurdu. Çünkü hayvanlar havasız kalıyor, susuzluk yaşıyor ve yolda zaman zaman birbirinin üzerine düşüyordu. Şimdi bu aracın katlı ve ayraçlı olması sayesinde bu sıkıntılar ortadan kalktı ve 90-100 büyükbaş hayvan yükleyebiliyoruz. Hem hayvanlar daha rahat ve güvenli hem de bizler için nakliyatta ciddi tasarruf sağlıyor. Küçükbaş hayvanlar için de özel bölümler var. Tamamen küçükbaş hayvan taşıyacağımızda canlı hayvan taşıma aracını yine tek düğme ile 3 kata çıkarıyoruz. Bunun yanında hayvanların iniş-binişini kolaylaştıran ve hızlandıran donanım ve asansör işimizi oldukça kolaylaştırdı. Uzun yollarda suluklar da devreye girip hayvanlar suyunu içiyor. Daha güvenli ve tasarruflu olan bu sistemi hayvan taşımacılığı yapan herkese tavsiye ediyorum. Bakıcısından nakliyecisine, araç sürücüsünden hayvan sahibine kadar nakil işlemi en stresli iş idi. Bu sistem ile biz de, taşıdığımız hayvanlar da stresten kurtuldu" diye konuştu.

        Kurban Bayramı öncesi hayvan nakillerinin en yoğun olduğu bu günlerde Aydın'da son sistem hayvan taşıma araçları sayesinde hayvanlar da rahat etmeye başladı.

        (İK)

        06.09.2016 12:02:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler