Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gemerek Kartalkaya Barajı'nın temeli atıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Erhan Aksoy

        Kamera : Erhan Aksoy

        SİVAS (İHA)-Gemerek Kartalkaya Barajı'nın temelinin atılmasıyla ilçe 40 yıllık hayaline kavuştu.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Milletvekilleri Selim Dursun, Hilmi Bilgin, Habip Soluk, AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem'in katılımıyla Gemerek Kartalkaya Barajı'yla birlikte Sivas'ta 33 adet tesisin temeli atılırken, 4 adet tesisin de açılışı gerçekleştirildi.

        Gemerek Kartalkaya Barajının temel atma törenine Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Garnizon Kamutanı Barış Ulucanlıi Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gemerek Emniyet Müdür Vekili Nasır Peker, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Bozbıyık, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Sivas'ta düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine Gemerek ilçesi canlı yayınla bağlandı. Temeli atılan tesisler arasında Sivas'ın uzun yıllardan beri beklediği Gemerek Kartalkaya Barajı ile Nevruz Sulaması olmak üzere, 7 adet baraj, 7 adet gölet, 12 adet sulama tesisi, 6 adet taşkın koruma tesisi, 1 adet ağaçlandırma ve ormancılık projesi bulunuyor. Törende 2 adet gölet, 2 adet taşkın koruma tesisin de açılışı gerçekleştirildi.

        Gemerek Kartalkaya Barajı'nın temel atma töreninde konuşan Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, "Gemerek'in 40 yıllık hayali olan Kartalkaya barajı gerçekten ilçemizde mutlulukla karşılandı. Şu anda tüm ilçe halkı burada sizleri izliyor. Tekrardan teşekkür ediyorum. Bu barajımızla 38 bin dekarlık alanımız sulu tarıma modern tarıma kavuşacak. Tüm ilçemiz, tüm halkımız tüm çiftçilerimiz şu anda buradalar. Hepsinin adına ben sizlere Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanlarımıza, Sayın Valimize, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

        AK Parti İlçe Başkanı Hakan Bozbıyık ise emeği geçenlere teşekkür etti.

        (UY-AÖ-Y)

        06.09.2016 16:40:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler