Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diclekent Bulvarı Rojava Bulvarı'na bağlandı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Kentin gelişim bölgelerinde yeni yol açma çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Mastır Planı doğrultusunda trafiği rahatlatmak için başlattığı çalışmalar doğrultusunda Diclekent Bulvarı'nı Rojava Bulvarı'na (Batı Çevre Yolu) bağlandı.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Ulaşım Mastır Planı dahilinde trafiği rahatlatmak ve ulaşılabilirliği arttırmak amacıyla yeni cadde ve bulvarlardaki çalışmalarını sürdürüyor. Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Yol Yapım Kontrol Şube Müdürlüğü, bu kapsamda yürüttüğü çalışmalar sonucu Kayapınar ilçesindeki Diclekent Bulvarı'nı Batı Çevre Yolu'yla (Rojava Bulvarı), Batı Çevre Yolu'nu da Laleş Yolu'yla birleştirdi.

        50 metre genişliğinde bin 100 metre yol

        Çalışma hakkında bilgi veren Yol Yapım Kontrol Şube Müdürü Özgür Tekin, Diclekent Bulvarı'nın çevre yoluna bağlanması amacıyla 50 metre genişliğinde bin 100 metre uzatıldığını söyledi. Bulvarda kazı dolgu işlerinin geçen yıl başlatılıp bitirildiğini kaydeden Tekin, bulvarda şu anda alt temel ve plent-miks temel (PMT) çalışmasının bitirildiğini, asfalt sathi kaplama çalışmasının devam ettiğini belirtti. Tekin, gelinen aşamada Diclekent Bulvarı'nda toplamda 6 metre gidiş, 6 metre dönüş olmak üzere 12 metrelik asfalt sathi kaplama yapıldığını, bu kısımdaki çalışmanın tamamlanmasıyla birkaç gün içinde hem toplu ulaşım araçlarının hem de diğer araçların bulvarı rahatlıkla kullanabileceğini kaydetti.

        (İHA-MP-Y)

        07.09.2016 10:34:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler