Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kağıthane, Kurban Bayramı'na hazır

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kağıthane Belediyesi Kurban Bayramı'na sayılı günler kala çalışmalarını tamamladı. 4 ayrı kısımda kurulan kurban pazarında vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için belediye ekipleri görev yapacak.

        Kağıthane Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbulluların rahat bir kurban alışverişi yapabilmesi için çalışmalarını tamamladı. Toplam 4 ayrı kısımda kurulan kurban pazarına geçen yıl gelen bin 851 büyükbaş hayvana karşılık bu yıl 2 bin 282 büyükbaş hayvan geldiği belirtildi. Yine geçen yıl gelen 4 bin 200 küçükbaş hayvana karşılık ise bu yıl önden gelen bin 430 kurbanlıkla birlikte 2 bin 470 küçükbaş hayvanın daha geleceği aktarıldı.

        Sivas, Sinop, Erzincan, Kastamonu ve Samsun dolaylarından gelen kurbanlıkların, Şap Enstitüsü'nden şap raporuyla birlikte alana girişi sağlanıyor. Ayrıca hayvanlar il ve ilçe tarım müdürlüklerinden 'Trakya'ya sevki uygundur' yazısı da taşıyor.

        ''Fiyatlar geçen yılla aynı''

        Kağıthane'ye kurban satışı için Sinop'un Boyabat ilçesinden gelen Kadir Aktaş, ''Buraya 18 tane büyükbaş hayvan getirdim. 2 tane hayvanımız kaldı'' dedi. Geçen yıl pazarın daha hareketli olduğunu ancak buna rağmen bu yıl da getirdikleri hayvanların tamamına yakınını sattıklarını belirten Aktaş, ''Fiyatlar geçen seneyle aynı, 4 bin 500 liradan başlıyor, 13 bin liraya kadar hayvan var. Bu fiyatlar aslında gayet normal ama vatandaşı çok pahalı diye biraz ürkütmüşler" dedi.

        ''Satışlardan gayet memnunuz''

        Arnavutköy'den gelen ve hayvanlarının yüzde 90'ını sattığını belirten Cihan Baysın ise, "Vatandaşa hizmet etmek için geldik. 200 tane hayvanla geldik, getirdiğimiz hayvanların yüzde 90'ını sattık. Geçen seneye göre satışlar aynı, fiyatlar da 9 binden başlayıp 16 bin liraya kadar çıkıyor" şeklinde konuştu. Satışlardan oldukça memnun olduğunu belirten Baysın, vatandaşlara da seslenerek ''Gelsinler buradan alsınlar, son günü bekleyen vatandaşlar bence boşuna bekliyorlar'' ifadelerini kaydetti. Belediyenin kendilerine sağladığı alandan da memnun olduklarını aktaran Baysın, yetkililere de teşekkür etti.

        Kağıthane Belediyesi, alanda bir çok konuda hizmet veriyor

        Hem satıcıların hem de alıcıların daha rahat bir ortamda alışveriş yapabilmesi için bir çok hizmet sunan Kağıthane Belediyesi, kurban pazar yerlerinde bulunan hayvanların gübrelerinin alınması, tankerlerle düzenli olarak su verilmesi, kurban satıcılarının duş ve tuvalet ihtiyaçları için konteyner banyo ve tuvaletlerin kullanıma hazır hale getirilmesi gibi hizmetler de sunuyor. Ayrıca alanda satıcıların ihtiyaçları için bir kantin bulundurulurken yine dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için de mescit bulunuyor. Gece boyunca ışıklandırılan alanın güvenliği ise 24 saat boyunca zabıtalar tarafından sağlanıyor.

        (HB-MK-Y)

        07.09.2016 12:07:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler