Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hüyük'e Türkiye'nin ilk yenilebilir enerji yatırımı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Hüyük İlçesi Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin, Hüyük'te hayata geçirilmesi planlanan 500 kilovatlık Rüzgar Enerji Santrali Projesi'nin 26 Ağustos 2015 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilmesinin ardından çalışmalara başlandığını söyledi.

        Hüyük Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin yaptığı yazılı açıklamada, Hüyük Ziraat Odası tarafından 2012 yılından bu yana takibini yaptıkları projenin dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ödüllerine mazhar olduğunu ifade etti. Şahin, "KOP idaremizin takibinde, Kalkınma Bakanlığımız ve Konya Valiliğimizin projeye yardımcı olmalarına müteakip ihale için ödenek sağlanan yaklaşık 3 milyon 500 bin liralık maliyeti olan yenilenebilir enerji yatırımı projemizin, Konya Büyükşehir Belediyemizin Fen İşleri Dairesince ihalesi yapılmıştır. İhalesi Baykal Enerji tarafından ikmaline başlanan projemiz yenilenen çağrı mektubu ve proje onayına müteakip bağlantı anlaşması da MEDAŞ ile Ziraat Odamız arasında yapılan imza işlemi ile gerçekleşmiş olup, bugün için 6 bin 500 metre havai enerji hattı, üretim alanı, enerji toplama trafosu bağlantı noktası ve enerji aktarım trafoları montajı tamamlanmıştır. Kule inşaatlarının yer altı hatları ve temel işlemleri ise bitme aşamasına getirilmiştir. Ekim ayı içerisinde Ankara'dan kula parçaları, Hindistan'dan ekipman parçaları gelerek montaj işlemi tamamlanacaktır" dedi.

        Proje tamamlandığında Hüyük merkez ve mahallelerinin pompaj sulama işlerinde kullanılmak üzere hizmet verilmesine başlanacağına da vurgu yapan Şahin, "Bu proje, hükümetimizin sağladığı ödenek ile Türkiye Cumhuriyetinde ilk yenilenebilir enerji yatırımı olacaktır. Projemizin hayata geçirilmesinde Hüyük Ziraat Odamıza yardımlarını esirgemeyen Kalkınma Bakanlığı'na, KOP idaresine, valiliğimize, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimize kadar ne kadar teşekkür etsek azdır. Hüyük Ziraat Odası Meclis üyelerimiz de yatırımlarımızı an be an takip etmekte, sabırsızlıkla hizmete girmesini, çiftçilerimizin yüzünün su yüzünden gülmesini beklemekteyiz" diye konuştu.

        (ARÖ-AH-Y)

        08.09.2016 10:51:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler