Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alaçatı Şehit Doğan Sakarya Polis Merkezi törenle açıldı

        (Fotoğraflı)

        İsa Atagöz

        İZMİR (İHA) – Çeşme'de belediye ve hayırseverlerin katkısı ile yapılan Alaçatı Şehit Doğan Sakarya Polis Merkezi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

        Alaçatı Şehit Doğan Sakarya Polis Merkezi'nin açılış törenine İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hasan Koçyiğit, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Vekili Yüzbaşı Ahmet Güney, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, polis merkezine adı verilen Şehit Emniyet Amiri Doğan Sakarya'nın oğlu Mehmet Ali Sakarya, merkezin yapımına katkıda bulunan işadamlarından Cem Bakioğlu adına Sertaç ve Enver Bakioğlu, Sinan Başer, Mahir Vural, Hasan Savaş, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Polis merkezinin açılış töreninde bir konuşma yapan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, merkeze adı verilen Şehit Doğan Sakarya ile birlikte tüm şehitleri rahmetle ve minnetle andığını belirterek, "Eğer biz bu alanlarda rahat nefes alıp, rahat hareket ediyorsak onların yüzü suyu hürmetinedir. Buranın polis merkezi haline gelmesini sağlayan ve devlete iş bırakmayan kardeşlerime de teşekkür ediyorum. İnsanlar yaşarlar ve hayata veda ederler, eserleriyle isimlerini devam ettirirler. Bu nedenle emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Alaçatı Şehit Doğan Sakarya Polis Merkezi'nin 600 bin liraya mal olduğunu ifade eden İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da "Bu güzel hizmet binasının güzelliği, yaklaşık 5 ay kadar önce şehit olan Emniyet Amiri Doğan Sakarya kardeşimizin adının bu polis merkezinde yaşatılmasıdır. İnsanlarımızın can ve mal emniyetini sağlama noktasında belli bir görev üstlenen güvenlik birimimizin buradaki merkezinde çok daha güzel görevlerin ifa edileceğine inanıyorum" dedi.

        Katkıda bulunanlara plaket

        Törende yapılan konuşmaların ardından Alaçatı Şehit Doğan Sakarya Polis Merkezi'nin yapımında ve hizmete açılmasında katkısı bulunan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cem Bakioğlu adına Sertaç ve Enver Bakioğlu, Hasan Savaş, Mahir Vural, Sinan Başer ve Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer'e birer plaket verildi.

        Şehitin oğlu da polis olacak

        Alaçatı Polis Merkezi'ne adı verilen Şehit Doğan Sakarya'nın oğlu Mehmet Ali Sakarya'ya, polis merkezi binasının fotoğrafı, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer tarafından verildi. Uzunkaya, fotoğrafı verirken yaptığı konuşmada, "Şehidimizin oğlu, 'Babamın bayrağını yere düşürmeden alıp devam ettireceğim. Bu bayrağı elime tutuşturmak için bana ne tür desteğiniz olacaksa istiyorum' dedi. Bu yiğit delikanlı, inşallah Türk Polis Teşkilatı saflarında nice kahramanlık destanları yazacak kadroların içerisine katılmış olacak. Bu vesileyle, bu yavrumuza da başarılar diliyorum" dedi.

        Tören, Karaburun Müftüsü İbrahim Şentürk'ün okuduğu duanın ardından, protokol üyeleri ve hayırseverlerin kurdeleyi kesmesiyle son buldu. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve protokol üyeleri, merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

        (AG-Y)

        08.09.2016 12:12:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler