Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selçuk'ta kurtuluş coşkusu

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Nilüfer Öztürk Silay

        Kamera : Nilüfer Öztürk Silay

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Selçuk ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

        Selçuk'ta, kentin kurtuluşunun 94. yıl dönümü nedeniyle törenler düzenlendi. Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başlayan kutlama töreni, saygı duruşu ve Torbalı Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, konuşmasında demokrasi vurgusu yaptı. Birlik ve beraberliğe dikkat çeken Başkan Bakıcı, "Birlik ve beraberlik ruhuyla hareket eden Türk ulusu düşmana karşı amansız bir mücadele vererek hak ettiği bağımsızlığını elde etti. Kurtuluş Savaşı'nda bağımsızlığı için mücadele eden Türk Milleti'nin bugün de demokrasi için mücadele ettiğini görüyoruz. Ben bugün çok yakın geçmişimizden ve geleceğimizden bahsetmek istiyorum. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülke olarak kahredici bir gece yaşadık. Bu tarihin bir iyi, bir kötü sonucu var. Kötü olan sonuç demokrasimize, seçilen hükümetimize karşı girişilen alçakça girişim ve verdiğimiz onlarca şehittir. İyi olan sonuç ise Türk halkının demokrasiye, kendi seçtiği hükümete, devletine, aynı zamanda siyasi partilere sahip çıkmasıdır. Üstelik halkımız bunu yaparken hiçbir siyasi düşünce ayrılığını göz önünde bulundurmamıştır. Bu topraklarda yıllar sonra adeta Kuvay-i Milliye Ruhu tecelli etmiştir. Nasıl ki; 94 yıl önce Kuvay-i Milliye ruhunun tecelli etmesi sonucu Anadolu düşman işgalinden kurtulduysa; bugün de aynı ruhun tecelli etmesiyle ülkemiz iç ve dış tehlikelere karşı korunmaktadır" dedi.

        Kutlama töreni daha sonra Selçuk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Kardelen Yılmaz'ın okuduğu "Bu vatan kimin?" adlı şiiri ile devam etti. Halk oyunları ekibinin sunduğu zeybek gösterisinin büyük beğeni topladığı törende, Selçuk'un 'Süper Efesi' olarak bilinen Mehmet Efe de Kerimoğlu Zeybeğiyle büyük alkış aldı. Selçuk'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü, Torbalı Belediye Bandosu'nun verdiği mini konserle son buldu.

        Selçuk Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Cumhuriyet Savcısı Gökhan Emre Albay, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        (NÖS-HG-Y)

        08.09.2016 15:47:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler