Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Karataş'tan Yatırım Müjdesi

        - Osmancık'ta Eylül Ayında 4 Proje İhale Edilecek

        (Fotoğraflı)

        ÇORUM (İHA) - Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Eylül ayı içerisinde 4 büyük yatırımın ihale edileceğini belirterek "Şehrimize bayram hediyesi olarak 4 yatırımın müjdesini vermek istiyorum. Otobüs Terminali, Kale Surları Restorasyonu, Atık Su Arıtma Tesisi ve Alt Yapı ile Büyük Cami Çevre Düzenlemesi Eylül ayı içerisinde ihale edilecek" dedi.

        Başkan Karataş, mahalle muhtarları ve basın mensuplarıyla Kültür Evinde bir araya geldi. Yapılan yatırımlarla ilgili muhtarlara ve gazetecilere açıklamalarda bulunan Karataş, 4 yeni yatırımın da müjdesini verdi.

        "Şehirlerarası Otobüs Terminali"

        Şehirlerarası otobüs terminalinin yapılmasıyla ilçenin ulaşımda konumunun güçleneceğini vurgulayan Belediye Başkanı Hamza Karataş, "Otobüs terminalinin olmaması vatandaşlarımız açısından birçok problemi beraberinde getiriyor. Ayrıca D100 Karayolunun şehrin merkezinden geçmesine rağmen ilçemiz toplu ulaşım ağının dışında kalıyor. Otobüs terminalinin eksikliği turizmi de olumsuz etkiliyor. İnşallah 300 günde tamamlamayı hedeflediğimiz Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ilçemizin ulaşımda da önü açılacaktır. İlçemiz bu noktada da bir şehir kimliğine kavuşacaktır" diye konuştu.

        Karataş yeni otogarın otobüsler için 7 peron, Osmancık-Çorum arası ve komşu ilçeler için 5 minibüs peronu yine 8 otobüs yazıhanesi ile 4 adet minibüs yazıhanesi, firmaların kullanımı için 12 ofis, idari birim için 3 ofisten oluşan bir ulaşım kompleksi olarak hizmet vereceğini belirtti.

        "Kanalizasyonsuz Ev Kalmayacak"

        Osmancık'ın alt yapı problemi kalmayacağını vurgulayan Hamza Karataş, "İlçemizin İstanbul yolu ile Kızılırmak arasında kalan mahallelerimizin alt yapısı daha önce tamamlanmıştı. Ancak diğer mahallerimizde bu güne kadar yapılandan daha büyük bir alt yapı eksiği var. 42 kilometre kanalizasyon hattını ihale ediyoruz. Osmancık'ta hemen hemen kanalizasyonu olmayan ev kalmayacak. Bundan böyle Osmancık'ın alt yapı diye bir derdi olmayacak." şeklinde konuştu.

        "Osmancık Kalesinin Surları Restore Edilecek"

        Restorasyon çalışmalarının ilk etabı tamamlanarak ziyarete açılan Osmancık Kalesinin surlarının da restore edileceğini ifade eden Başkan Karataş, "Osmancık Kalesinin restorasyon projesinin ikinci etabı kapsamında günümüze kadar çok azı korunabilmiş olan tarihi surların aslına uygun olarak onarılmasını amaçlıyoruz. Şehrimiz için önemli bir potansiyel olan Osmancık Kalesi surların da onarılmasıyla turizm için önemli bir kazanım haline gelecektir. 9 Eylül 2016 tarihinde restorasyon ihalesi yapılacaktır" dedi.

        " Merkez Camiye Yeni İmaj"

        Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçenin merkez camisi olan Beylerçelebi Caminin de yenileneceğini söyledi.

        Yeni çevre düzenlemeleri ve cami meydanı ile Büyük Caminin ilçenin vitrini olacağını belirten Karataş, "Şehrimizin merkezi camisi konumunda olan Beyler Çelebi Cami ile ilgili büyük emeklerle güzel bir proje hazırladık. Merkez camimizin tuvaletleri ve abdesthanesi yer altına alınarak geniş bir meydan kazanılacak. Camiye ikinci minare eklenecek. Bahçe duvarları kaldırılarak cami meydanla bütünleştirilecek. Böylelikle şehrimizin imajı açısından en merkezi noktalardan birisi olan Beyler Çelebi Cami yeni bir görünüme kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.

        Belediye Başkana Hamza Karataş, Şehirler arası Otobüs Terminali 22 Eylül, Alt Yapı ve Atık Su Arıtma Tesisi 21 Eylül, Kale Surlarının Restorasyonu 9 Eylül, Beyler Çelebi Cami Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi 30 Eylül tarihinde ihale edileceğini söyledi.

        (BÖ)

        08.09.2016 17:25:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler