Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'te salep orkidesi yumrularının ekimi yapıldı

        - İl Gıda Tarım ve Hayvacılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız:

        - "Bu çalışmalar ilimiz çiftçilerine alternatif gelir kaynağı sağlayacak ürünler"

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'te salep orkidesi yumrularının ekimi gerçekleştirildi.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce uygulanmakta olan "Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Bilecik Merkez İlçe İlyasbey Köyünde salep orkidesi yumruları ekildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından temin edilen salep orkidesi yumruları, vatandaş Mefail Ateş'in kendi imkânlarıyla Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden satın aldığı salep orkidesi yumruları ve yine kendisi tarafından doğadan toplama yoluyla elde ettikleri salep orkidesi yumrularının dikimi gerçekleştirildi.

        "Örnek bir çalışma yürütmeyi amaçlıyoruz"

        Demonstrasyon kurulması aşamasında yer temini, toprak hazırlığı, setlerin oluşturulması, sulama sisteminin kurulmasıyla bizzat ilgilenen Mefail Ateş ve oğlu Atahan Ateş; "Salep Orkidesi üretiminde başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bu yüzden örnek bir çalışma yürütmeyi amaçlıyoruz. İlimiz çiftçileri için alternatif bir ürün olacağını düşünüyoruz" dedi.

        "Bu çalışmalar ilimiz çiftçilerine alternatif gelir kaynağı sağlayacak ürünler"

        İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, konu hakkında yaptığı açıklamada ise; "Titiz çalışmalarından dolayı Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü çalışanları ile Mefail Ateş beye teşekkür ediyorum. İlimizde "Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında; merkez ilçede salep orkidesi, Bozüyük ilçemizde salep orkidesi ve kekik, Pazaryeri ilçemizde şerbetçi otu ve kekik, Osmaneli ilcemiz ve Yenipazar ilçemizde Arı otu demonstrasyonları yapılmıştır. Ayrıca, eylül ayı içerisinde Oğul otu fidelerinin Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temini yapılacaktır. Bu çalışmalar ilimiz çiftçilerine alternatif gelir kaynağı sağlayacak ürünler. Ülke ekonomisine katkı sağlaması yönüyle çok önemsiyorum. 2017 yılı için Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında ürün çeşitliliğinin arttırılmasını ve daha geniş alanlarda çalışmaların yürütülmesini hedefliyoruz." dedi.

        (CKT-CY

        08.09.2016 20:55:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler