Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayrampaşa Belediyesinden kurban satıcılarına "Villa Kurban Projesi"

        - Çadırlar yerine lüks odalarda kalan satıcılar, güvenlik kameraları ile hayvanlarını izleyebiliyor

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Bayrampaşa Belediyesi'nin yaptığı Villa Kurban Projesi, kurban satıcılarının yüzünü güldürüyor. Proje kapsamında kurbanlık alanlar yerine, temiz bir ortamda yatabilen satıcılar, güvenlik kameraları ile hayvanlarını da kontrol edebiliyor.

        Hayvan satıcıları için adeta bir çileye dönüşen kurban pazarları, Bayrampaşa Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 'Villa Kurban' projesi ile sona erdi. Proje kapsamında satıcılar, önceki yılların aksine çadırlar yerine, temiz yataklarda yatıp sıcak suyla duş alabiliyorlar. 15 yıldır Bayrampaşa'da kurbanlık sattığını söyleyen Tevfik Toplu, yapılan alanda kendini evinde gibi hissettiğini belirtti.

        "Evimizde gibi rahat ediyoruz"

        Belediyenin yaptığı projeden övgüyle söz eden kurban satıcısı Tevfik Toplu, "Kastamonu'dan geliyorum. Aşağı yukarı 15-16 yıldır Bayrampaşa'da kurbanlık satmaktayım. Bize bu hizmeti sunanlara teşekkür ediyorum. Yatakhane bizim için büyük bir avantaj. Yatakhanemizde televizyonda kameralar sayesinde kurbanlıklarımızı gözetleyebiliyoruz. Müşteri hayvanların yanına geldiğinde görüp gidebiliyoruz. Böylelikle daha çok ilgilenebiliyoruz. Bu imkanın başka hiçbir yerde olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden yıllardır Bayrampaşa'yı tercih ediyorum. Çok da memnunum. Banyomuzu yapıp istediğimiz zaman tıraşımızı olabiliyoruz. Yatıp dinlenebiliyoruz. Bunların her biri bizim için avantaj. Geldiğimizde yataklar her gün değişiyor, tertemiz yataklarda yatıyoruz. Yerler de pırıl pırıl. Evimizde gibi rahat ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        Bayrampaşa Belediyesi'nin 'Villa Kurban' projesi kapsamında temiz bir ortamda kalan satıcılar aynı zamanda yatakhanedeki ekranlardan hayvanları 24 saat canlı takip edebiliyor.

        (HB-HK-MK-Y)

        09.09.2016 09:15:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler