Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Patlayan DSİ hattı için seferberlik

        - Bodrum'da sık sık yaşanan DSİ içme suyu ana şebeke hattındaki patlaklara bir yenisi eklenirken, MUSKİ ekipleri patlayan boruyu onarmak için seferberlik ilan etti.

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Bekir Tosun

        Kamera : Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Torba kavşağında CTP borunun patlamasıyla 288 saat aralıksız olarak çalışan Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Perşembe günü akşam saatlerinde Ortakent mahallesinde yaşanan DSİ içme suyu ana şebeke hattındaki patlama sonrası gece mesai yaptı.

        CTP BORU YİNE PATLADI

        26 Ağustos 2016 Cuma günü Bodrum yarımadasının içme suyunu besleyen CTP borunun patlamasıyla 12 gün boyunca aralıksız olarak çalışan MUSKİ ekipleri, bu seferde Ortakent Mahallesinde bulunan CTP borunun patlaması üzerine harekete geçti. Perşembe günü Hoydar caddesi üzerinde bulunan DSİ içme suyu ana şebeke hattına ait 700'lük CTP boru akşam saatlerinde patladı. Patlamanın ardından kısa sürede olay yerine gelen MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığına bağlı 1. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri, patlama bölgesinde çalışma başlattı.

        5 METREDE HATTA ULAŞILDI

        Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler ve Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri, patlamanın olduğu bölgede güvenlik önlemlerini alması üzerine MUSKİ ekipleri, patlayan bölgede oluşan su birikintisini tahliye etti. Vidanjör ve kepçe yardımıyla patlağın olduğu bölgenin su tahliyesini yapan ekipler, daha sonra hattın tamiri için kazı çalışması başlattı. Gece boyu çalışmalarını sürdüren ekipler, hatta ulaştı. Gece boyu çalışmalarını sürdüren ekipler, içme suyu hattını yerin 5 metre altında buldu. Hat, menfez altında kalmasından dolayı çalışmaları zorlaştırırken CTP boruları arasında hafif darbelerde bile zarar gören 'sisi' tipi olması nedeniyle MUSKİ Genel Müdürlüğü, hattın yenilenmesi için geniş kapsamda çalışma başlattı.

        (BT-İK)

        09.09.2016 10:47:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler