Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eczacı Hayati Yalçın anıldı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - EDAK Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi, eczacı kooperatifçiliğinin gelişmesine önemli katkıları olan Eczacı Hayati Yalçın ölümünün 17.'nci yılında meslektaşları ve ailesinin katılımıyla anıldı.

        17 yıl önce akciğer kanseri nedeniyle yaşamını yitiren Eczacı Hayati Yalçın için ölümünün 17.'nci yılında tören düzenlendi. Yukarı Narlıdere Mezarlığı'nda Yalçın'ın kabrinin başında gerçekleşen anma etkinliğine, İzmir Eczacı Odası Genel Sekreteri Eczacı Tamer Yeşildere, EDAK Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Sarp Yaklav ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çevreci Eczacılar Kooperatifi Başkanı Eczacı Şule İlkkurşunlu ve Hayati Yalçın'ın eşi Eczacı Ülkü Yalçın katıldı. Törende söz alan EDAK Yönetim Kurulu Başkanı Sarp Yaklav, "Hayati çok sevdiğimiz, babacan, sözü dinlenir, pozitif ve pratik düşünen, eylemci ruhu olan, gerçek bir kooperatifçiydi" dedi. Yalçın'ın hastalığının çok hızlı ilerlediğini belirten Yaklav, "Hayati bir akşam biranda çok terledi. 'Üşütmüşüm herhalde' dedi. Süha Bey ile hastaneye gittiler. Bu arada EDAK Kurucularından Işık Boyacıgiller de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi oluyordu. Aradan bir hafta geçmeden Hayati'yi kaybettik. Ardından Işık'ı kaybettik. 1999 bize acı veren bir yıldı. 80'li yıllardan gelen bu ekip, EDAK'a can verdi. Kolay değil. Bizler de bize bıraktıkları bu bayrağı taşıyacağız. Topluma, hayata, mesleğe bir şeyler katmak, gelecek kuşak arkadaşlara iyi şeyler bırakmak bizim görevimiz" diye konuştu.

        Yalçın'ın müthiş bir kooperatif inancı olduğunu kaydeden EDAK Yönetim Kurulu 2. Başkanı Vecihi Özerdemli ise "Adını taşıyan çocuk resimleri yarışmamız ile de onu yaşatıyoruz. İnanılmaz bir yardımseverliği vardı. İlk defa tanıdığı bir kişi olsanız bile eğer bir sorununuz varsa, sizin için koşar çabalar çare üretirdi. Onu çok erken kaybettik" diye konuştu.

        "17 yıldır vefalı arkadaşları anma törenimize geliyor"

        İzmir Eczacı Odası Genel Sekreteri Eczacı Tamer Yeşildere de, "Gerek meslek örgütleri gerek kooperatifler olsun hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Keşke Hayati ağabeylerle bizim çalışma fırsatımız olsaydı. Kooperatiflerin gelişmesi eczacılığın gelişmesini sağlayacaktır. Bizler Eczacılar Odası olarak üzerimize düşen ne varsa her zaman yardıma hazırız. Bu meslek bizim" dedi. Programda söz alan ÇEKOOP Başkanı Şule İlkkurşunlu ise akciğer kanserinin birinci nedenlerinden biri olan sigaranın çok zararlı olduğunu belirterek gençleri sigaradan uzak durmaları konusunda uyardı. Hayati Yalçın'ın eşi son olarak şunları söyledi:

        "Onu kaybedişimizin 17. yılındayız.Yalnız başıma eczanemizi yönetiyorum. Eczacılık camiası Hayati'nin kaybından dolayı 17 yıldır hep üzgün. 17 yıldır vefalı arkadaşları anma törenimize geliyor. Sağ olsunlar, bizleri yalnız bırakmıyorlar."

        (HG-Y)

        09.09.2016 11:05:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler