Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akar, Sur esnafını bilgilendirdi

        (Fotoğraflı)

        Ercan Karakuş

        DİYARBAKIR (İHA) - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Sur esnafını ziyaret ederek, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Hamlesi"yle ilgili bilgilendirdi.

        AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, beraberindeki partililer ile Cuma namazı çıkışı Sur esnafını ziyaret etti. Akar, ziyarette, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Hamlesi" ile ilgili esnafa bilgi verdi. Akar, ekonomik teşvik paketinin esnaf ile halk açısından yansımalarını araştırmak ve anlatmak için sahada olduklarını belirterek, Sur'un kendileri için çok önemli bir merkez olduğunu kaydetti. Bugün rutin bir çalışma yaptıklarını anlatan Akar, "Sur halkına moral ziyaretinde bulunmak istedik. Yaklaşan bayramı tebrik etmek için buradayız. Ekonomi paketini sur halkı esnafına anlatmak için geldik. Benim görebildiğim kadarıyla halkımız teşvik paketinden son derece memnun ama bunun daha iyi anlatılması lazım. Paketi broşür haline getirerek halkın içerisinde gezerek basın ve kitle iletişim araçlarını kullanarak halkımıza daha iyi anlatacağız. Hakikaten geçen Pazar günü sayın başbakanımızın açıklamış olduğu ekonomik teşvik paketi bölge açısından çok önemli maddeleri içeriyor. Bu bölgede işsizliği azaltmak ve sosyal riski en aza indirmek için teşviki ve yatırımları özendirmek ve bölge ekonomisini tekrar ayağa kaldırmak için sur başta olmak üzere bölgede terörden zarar gören bütün yerleşim yerlerinin yeniden inşası, iyileştirilmesi ve ayağa kaldırılması için son derece önemli teşvikler söz konusu. Önümüzdeki son bahar ve kış aylarında çok sayıda iş adamı, yatırımcı ile turizmci bölgeye akın edecektir. İzlenimlerimiz çerçevesinde bundan sonraki süreçte de halkımız sorunların birçoğunun çözüleceğinden yana umutlu. Halkımızın talep ve eklentilerini öğrenerek kısas süre içerisinde de üst mercilere ileteceğiz" dedi.

        (ERC-MP-Y)

        09.09.2016 16:05:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler