Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mustafakemalpaşa bayrama hazır

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kurban bayramı öncesi vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için hazırlıkların hızla sürdüğünü söyledi.

        Bayrama sayılı günler kala kurban kesim yerleri ve camilerde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ilçede kurban kesimi için 5 nokta belirlendiğini, sağlık yönünden uygun olmayan alanlarda kurban kesilmemesini istedi. Sadi Kurtulan, "Vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesmeleri için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Bu yılki kurban kesim yerleri Burhan Özfatura Camii, Atatürk Mahallesi Vatan Sokak, Lalaşahin Mahallesi Merkez Kur'an Kursu, Hamzabey Camii, Barut Et Entegre Tesisleri'dir. Kurbanı kendi imkanları ile kesmek isteyen vatandaşlar hijyenik şartları sağlamak şartıyla özel mülklerinde kesebilecekler. Kesim öncesi hayvana eziyetten kaçınmalı ve kurban atıkları çevreye bırakılmamalıdır. Kesim sonrası oluşan atıklar, kesim yerleri ve camilerde dağıtılacak özel atık torbalarına konarak ekiplerimizce toplanacak. Kesim işlemini takiben kurbanlık hayvanın etinde herhangi bir olumsuzluk görülürse görevli veteriner hekimlere irtibata geçilmelidir. Zabıta bayram boyunca nöbette olacak" dedi.

        Camiler temizleniyor

        Merkez ve kırsal mahallerdeki camilerinde bayrama hazır hale getirtildiğini dile getiren Başkan Sadi Kurtulan, "Mabetlerin temizliği ve bakımını en iyi şekilde yapabilmek için gayret gösteriyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün envanterine kattığımız özel yıkama makineleri ile periyodik aralıklarla tüm ibadethanelerimizin temizliğini gerçekleştiriyoruz. Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda bütün camiler temizleniyor. 3 personelden oluşan cami temizlik ekibi çalışmalarını sürdürecek" diye konuştu.

        (MŞ)

        09.09.2016 17:12:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler