Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mobil Mezbaha'da ilk kesim oldu

        - Başkan Uğur mobil mezbahayı denetledi

        (Fotoğraflı)

        Emrah Elmas

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir il genelinde Kurban Bayramı öncesinde hizmete giren 10 adet mobil mezbahanın hizmete girdiğini ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur Edremit'te kurulan tesisi inceledi ve ilk kesime katıldı.

        Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Körfez ilçelerinde büyük bir sorun olarak gündeme gelen mezbaha eksikliği Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin başarılı bir çalışması ile ortadan kalktı. Balıkesir il genelinde kurulan 10 adet mobil mezbaha ile sağlıklı et üretimi sağlanmış olacak.

        Tesisleri inceleyen ve Edremit'in Zeytinli Mahallesindeki ilk kesime katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur "Edremit'te mobil mezbahamızı bu gün faaliyete aldık. Balıkesir'de 20 ilçemiz var. Bunlarda bir kısmı tarım ve hayvancılık ile önde geliyor. Balıkesir merkez, Susurluk, Göbel, Manyas, Gönen gibi mezbahalarımızdan İstanbul'a, Ankara'ya kesim yapılıyor. Ancak, Körfez bölgemizde Edremit, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık gibi yerlerde yalnız bölgedeki halkın et ihtiyacına göre kesim yapılıyor. Az sayıda kesim yapıldığı için mezbaha işine kimse talip olmuyor. Dolayısı ile etler veteriner kontrolü dışında kesiliyordu. Bizlerde halkımızın yediğinden içtiğinden, yediği etten, kullandığı sudan, teneffüs ettiği havadan, hepsinden Büyükşehir olarak sorumluyuz. İşte şu anda 10 ilçemizde mobil mezbahalarımız küçük mezbaha yönetmeliğinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında kabul edildikten sonra kuruluşların gerçekleştiriyoruz. Bu mezbahalarımız standartlara ve normlara uygun akan kan ayrı bir yerde depolanıyor. Sakatat ayrı bir yere gidiyor. İçinde buzhanesi olan, her türlü hijyenik şartın sağlandığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın da onayı alan güzel bir hizmet oldu. Bizde memnunuz. İlk hayvanlar kesildi. İnşallah bundan sonra da Edremit'imize küçükbaş hayvan içinde yeni bir mezbaha hemen bunun yanına ilave ettikten sonra Edremit'te hayvan kesimi ile ilgili bir problemimiz kalmayacak." Dedi.

        Edremit'te gerçekleştirilen ilk kesime Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Metin Örkçü ve davetliler katıldı.

        (EME)

        09.09.2016 17:33:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler