Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selçuklu çiftçinin yüzü yeni makinelerle güldü

        (Fotoğraflı)

        Nilüfer Öztürk Silay

        İZMİR (İHA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuk Ziraat Odası'na hibe edilen tarım makineleri çiftçilere ve üreticilere Deppo Efes'te yapılan törenle tanıtıldı. Törende konuşan ve konuşmasında yapılan bu çalışmanın örnek bir çalışma olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "Belediye olarak çiftçilerimize her türlü desteğimizi vermeye hazırız" dedi.

        İzmir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı İbrahim Erdallı'nın ev sahipliğinde Deppo Efes'te düzenlenen törende Selçuk'a ilk kez alınan Makinalar tanıtıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin fidan, arıcılık ve küçükbaş hayvan desteğinden sonra ilçeye ilk kez alınan tarım makinalarının Selçuk Ziraat Odasına hibe edilmesinin çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirten Oda Başkanı İbrahim Erdallı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk belediyesinin desteği ile ortak bir projeye daha imza atacaklarını söyledi.

        Selçuk Belediyesi'nin yer desteği vereceği proje kapsamında 1370 metrekarelik alanda kantar projesini gerçekleştireceklerini kaydeden Erdallı, "Bu proje ile özellikle ilaçlama konusunda çiftçimiz daha rahat edecektir" diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

        "Çiftçimize olumlu sonuçlar verdirecek"

        İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da şunları söyledi:

        "Tarım alanında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çalışmaları örnek çalışmalardır. Burada da daha nitelikli ürün elde etmek için verilen desteği görüyoruz. Bu destekler çiftçilerimize olumlu sonuçlar verecektir. Yardımların yerinde kullanılması, küçük üreticiye ulaşabilmesi çok önemlidir. Verilen bu makinaların iyi korunarak uzun yıllar istifade edilmesi gereklidir. Biz de kendi ölçeklerimizde üreticiye destek olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda Selçuk Ziraat Odası Başkanımızın yer talebi olmuştur ve biz de bu konudaki desteğimizi verdik. Selçuk Belediyesi olarak çiftçilerimize ne gerekiyorsa hükümetimiz ile birlikte destek vermeye devam edeceğiz."

        Konuşmasında kurumlar arası işbirliğinin iyi bir şekilde koordinasyon edilebilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı, Selçuklu çiftçilerin kullanacağı tarım makinalarının hayırlı uğurlu olmasını diledi.

        Konuşmaların ardından yeni alınan tarım makinaları çiftçilere tanıtıldı.

        (NÖS-Y)

        10.09.2016 13:11:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler