Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bıçak ve satırlar bayrama hazır

        (Fotoğraflı)

        Sedef Topçu

        ÇANAKKALE (İHA) - Kurban Bayramına 1 gün kala vatandaşlar evlerindeki bıçak, çakı ve satırlarını bileyleterek kurban hazırlıklarına hız verdi.

        Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yaklaşık 55 yıl demircilik yapan Şükrü Yıldırım her Kurban Bayramı (70) öncesi halkın bıçak, çakı ve satırlarını bileyleyerek kurbana hazır hale getiriyor. Yıldırım "Demircilik benim baba mesleğim. 55 yıl demircilik yaptım. Geçmiş yıllarda demircilik muteber bir meslekti. Yıllarca yöre halkına çapa, balta, orak, satır, bıçak ve benzeri malzemeleri yaptım. Emekli olduktan sonrada bir süre devam ettirdiğim bu işi son zamanlarda sadece Kurban Bayramı öncesi yapıyorum. Cadde üzerine kurduğum tezgahla halkın kurbanda kullanacağı, bıçak, satır, çakı ve kesici aletlerini bileyliyorum. Çünkü bu mesleği yapan birkaç kişi kaldı. Her alandaki sanayileşme bizim bu çok önemli mesleğinde sonunu getirdi" dedi.

        Vatandaşların bayramdan bayrama kesici ve parçalamada kullanılan satırlarını bileylettiğini, Kurban Bayramına 2 üç gün kala bu tür ihtiyaçları için geldiklerini ifade eden Yıldırım bıçak, satır ve benzeri aletleri kullanacak kişilere "Eğer bıçak ve satırı kullanmasını bilmiyorsanız çok dikkatli olun. Yoksa bayramda acil servisi boylarsınız. Bıçaklar acemi kasapları tanır ve onları yaralar" şeklinde nasihatte bulundu.

        (GD)

        10.09.2016 16:56:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler