Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hınıs ve Aşkale'ye kayyum atandı

        ERZURUM (İHA) - İçişleri Bakanlığı, aralarında Erzurum'un Hınıs ve Aşkale Belediyeleri de olmak üzere toplam 28 belediyeye kayyum atadı.

        İçişleri Bakanlığı, bölücü örgüt PKK-KCK ile FETÖ'ye yardım edip, destek verdikleri gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında tutuklanan Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran'ın yerine Şenol Polat'ı, Hınıs Belediye Başkanı Hasan Basri Fırat'ın yerine de İlçe Kaymakamı Bülent Ay'ı kayyum olarak atadı.

        Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, geçtiğimiz ağustos ayının başlarında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında önce gözaltına alınmış, sonra da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

        Hınıs'ın HDP'li Belediye Başkanı Hasan Basri Fırat da, geçen yılın ekim ayında, "bölücü terör örgütü PKK adına sözde adalet komisyonu kurduğu ve bir vatandaşı yargılayarak cezalandırdığı" iddiasıyla tutuklanmıştı.

        (AA-AA-Y)

        11.09.2016 13:46:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler