Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        4 dakikada kurban kesimi

        - Bayrampaşa'da 'Monoray' hazırlıkları tamamlandı

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat - Mehmet Başa

        İSTANBUL (İHA) - Bayrampaşa Belediyesi, Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Alanı içerisine kurduğu 'Monoray' adlı sistemle kurbanlık kesimini 4 dakikada yapıyor. Seri bir şekilde çalışan sistem, Kurban Bayramı öncesi son kez denendi.

        4 dakika kadar kısa bir sürede kurbanlık kesimi gerçekleştiren 'Monoray' adlı sistem, Bayrampaşa Belediyesi Kurbanlık Kesim ve Satış alanında, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara hizmet vermesi için son kontrolden geçti. Adak ve Akika kurbanları kesimi sırasında alana gelen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, sistemi yerinde inceledi. Monoray sistemini tanıtan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Monoray sistemi el değmeden hayvanın 4 dakika içerisinde 4 parçaya ayırarak teslim etmeye yarayan bir sistemdir. Bu alanda beş adet peronumuz var. Perona hayvanı aldığımız andan itibaren, sistem onu havaya kaldırdığı andan itibaren, şah damarı kesiliyor ve kan aktıktan sonra Monoray sistemi kendiliğinden işliyor. Daha sonra hayvanın bağırsakları alınıyor, ondan sonra da yine el değmeden derisi soyuluyor. Derisi alınan hayvan arka tarafta dört parçaya ayrılarak vatandaşa veriliyor. Biz 10 yıldan beridir bu sistemi çok iyi bir şekilde kullanıyoruz. Bu yıl sistemi yeniledik, yarına hazırlık için yaptık. Bugün burada adak kurbanları ve Akika kurbanlarını kestik. Bu kesimler sırasından herhangi bir sıkıntı var mı yok mu diye bunu deniyoruz. Şu ana kadar 12 hayvan kesildi ve sistemde hiçbir sıkıntı yok. Sistem çok güzel bir şekilde işliyor. Başta Bayrampaşa halkının, Türk coğrafyasının, Afrika'da ki bütün Müslümanların Kurban Bayramlarını kutluyorum" dedi.

        "Monoray sistemi hayvanların eziyetini minimuma indirip, hijyenik ortamda kesim yapılmasını sağlıyor"

        Monoray sistemi hakkında bilgiler veren Bayrampaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Ali Öcal, "Bayrampaşa Belediyesi olarak yaklaşık 10 yıldır bu sistemi uyguluyoruz. Bu monoray düzeni hayvana verilen eziyeti minimum düzeye indirerek etin daha hijyenik koşullarda kesilmesini sağlıyor. Sistemde göründüğü gibi hayvanın boğazı kesildikten sonra havaya kaldırılıyor ve yeterli miktarda kan akımı sağlanıyor. Hayvanda yeterli miktarda yapılan kan akımı etin kalitesini artırıyor ve hayvanın çok az bir acı çekmesini sağlıyor. Daha sonra hayvanın bacaklarını ayırıp, deriyi makine yardımıyla ayırıyoruz. Deri sanayisinde kullanılacağı için, parçalanmadan derinin alınmasını sağlıyor. Daha sonra ise hayvanı daha sonra yaklaşık 4 dakika içerisinde 4 parçaya ayırarak vatandaşlara veriyoruz" diye konuştu.

        (HB-MB-HK-Y)

        11.09.2016 15:10:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler