Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cizre'de camiler dolup taştı

        - İlçede camilerin dolduğu bayram namazında avlu ve sokaklara halı serildi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Abidin Yel

        Kamera : Abidin Yel

        ŞIRNAK (İHA) - Huzur ve güvenliğin sağlandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde camiler dolup, taştı. Bayram namazı nedeniyle camileri dolduran vatandaşlar, avlu ve sokaklara halı sererek, namaz kıldı.

        Cizre'de vatandaşlar, bayram namazını kılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın etti. Camilerin dolup taştığı bayram namazı öncesi çok sayıda vatandaş ayakta kalınca camii avlusuna ve sokak aralarına halı ve kartonlar serildi. Namaz sonrası ise cami imamı tarafından bayram hutbesi okundu. Hutbede bayramlaşmanın ve akraba ziyaretlerinin önemi vurgulandı. Hutbeden sonra eller semaya açılarak dua edildi.

        Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Ulu Cami'de vatandaşlarla birlikte namaz kıldı. Vali Su ve beraberindekiler namazdan sonra vatandaşlarla selamlaştı.

        Namazdan sonra vatandaşlara, kavurma, pilav ve aşure dağıtıldı.

        (AY-MP-Y)

        12.09.2016 10:27:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler