Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Araban'da bayramlaşma programı

        (Fotoğraflı)

        Ayten Işık

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'in Araban ilçesinde düzenlenen bayramlaşma programına AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da katıldı.

        Araban Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisinde düzenlenen programla ilçe protokolü ve vatandaşlar bayramlaştı. İlçe halkının bayramlaşma programına gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür eden Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokaklara davetini hatırlatarak, toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaptı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da yaptığı konuşmada, FETÖ terör örgütünün darbe ve gizli işgal girişimine Amerika'nın destek verdiğinin ortada olduğunu belirterek, "FETÖ Lideri Fetullah Gülen'i kullanarak, Türkiye'de darbe ve gizli işgal yapma girişiminin artık apaçık ortada olduğunu tüm dünya biliyor. ABD yetkililerine Türkiye olarak yaptığımız iade talebimiz karşısında bizden belge istiyorlar. 15 Haziran tarihinde yapılan darbe ve gizli işgal girişimini ABD'nin desteklediğini dünya da bilmeyen yok ki, daha neyin belgesini istiyorlar ki. 15 Temmuz kalkışmasının ardından Akıncılar Üssüne giren ilk sivilim. Akıncılar üssüne girip orada yaptığım incelemelerimde üsse kurulan hücreleri görünce hayretler içerisinde kaldım" dedi.

        "16 devlet Suriye'de savaşıyor"

        Milletvekili Erdoğan, 16 devletin Suriye'de İŞİD ile savaştığını belirterkek, "Ama bir türlü etkisiz hale getiremiyor. Türk ordusu başlattığı Fırat Kalkanı operasyonuyla kısa sürede bölgede etkili olan IŞİD'i etkisiz hale getirdi. ABD'nin önemli yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, 'IŞİD'i biz kurduk' ifadeleri yer aldı. Bu açıklamalar haber ajansları tarafından yayımlandı. Artık, IŞİD'i ABD'nin kurduğunu ve yönettiğini dünyada bilmeyen kalmadı, IŞİD'in içinde kaç tane Amerikalı var olduğuna kadar bilenenler var. İŞİD'i kuran ve FETÖ Lideri Fetullah Güleni'de koruyan ABD'dir. 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin işgali için İngiltere Kıbrıs Rum kesimine 50 bin asker indirdiğini de biliyoruz" ifadelerini kullandı.

        İş makineleri Suriye'de

        Milletvekili Erdoğan, çevre il ve ilçelerde olduğu gibi Araban'daki iş makinelerinin de Suriye'ye gönderildiğini kaydetti. İş makinelerinin Suriye'deki Türk tankları için çukur açtığını belirten Erdoğan, "Araban ilçesine bağlı kırsal mahallelerdeki yol çalışmaları yapan iş makinelerinin büyük kısmını Suriye'ye gönderdik. Türk ordusunun Suriye'deki Fırat Kalkanı operasyona katılan tankların açıkta kalmaması, tankların açıkta kalması halinde 32 saniyede tanklarımız vuruluyor, tanklarımızın vurulmaması için iş makineleri tarafından açılan çukurlara gizlenmesi gerektiği için iş makinelerimizi Suriye'ye gönderdik" diye konuştu. Erdoğan konuşmasının sonunda Arabanlıların Kurban Bayramı'nı kutladı.

        Programa, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'in yanı sıra Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, Araban Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Araban İlçe Emniyet Amir Vekili Abdülkadir Özpınar, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, ile ilçe teşkilatı üyeleri Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu ile belediye meclis üyeleri, iş adamı Cuma Reyhan, ilçedeki STK temsilcileri, daire amirleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

        (SD-Y)

        13.09.2016 17:36:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler