Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ula'da "Eşek Eriği Reçeli" Yarışması

        - Muğla'nın Ula ilçesinde, Bilim, Kültür, Sanat, Turizm, Tarım, Spor ve Çevre Kalkınma Derneği, Nostaljik Bayramlaşma Etkinlikleri kapsamında 'Eşek Eriği Reçeli' yarışması düzenledi.

        (Fotoğraflı)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Ula ilçesinde Ula-Der tarafından ilk defa 'Eşek Eriği Reçeli' yarışması düzenlendi. Atatürk İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen Nostaljik Bayramlaşma etkinliği kapsamında, Dernek üyelerinden oluşan koro tarafından müzik dinletisi sunuldu. İlçede hala hayatta olan 90 yaş ve üzerindeki sakinlerin, yine dernek üyeleri tarafından çekilen fotoğraflarından oluşan sergi açıldı.

        Ula İlçesinde yaygın olarak yetişen 'Eşek Eriği'nden yapılan reçelin tanıtılması ve kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla düzenlenen 'Eşek Eriği Reçeli' yarışmasında ev hanımları tarafından üretilen reçeller, 4 kişilik jüri tarafından kıvam, renk, bütünlük ve tat kategorilerinde değerlendirildi. Yarışma sonrasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

        Ula-Der Başkanı Taner Kazancı, etkinlik hakkında verdiği bilgide dernek olarak amaçlarının toplumu bir arada tutmak, toplumsal değerleri paylaşmak ve geleceğe taşımak olduğunu söyledi. Derneğin 6 ay önce kurulduğunu belirten Kazancı, "6 ay içerisinde bu 4. etkinliğimiz. 'Tohum, Takas ve Tarhana Şenliği', 'Kiraz ve Sarımsak Şenliği', 'Ramazan Bayramı Nostaljik Bayramlaşma' etkinliği ve şimdi de 'Kurban Bayramı Nostaljik Bayramlaşma ve Eşek eriği Reçeli' etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Eşek Eriği bu yöreye ait bir meyve. Ancak daha çok reçel olarak tüketiliyor. Bu tadı kaybetmemek adına böyle bir yarışma düzenledik. Gayet başarılı oldu. Amacımız reçellerin yaygınlaştırılarak, bayanlarımızın ev ekonomisine katkı sağlamasıdır. Önümüzdeki günlerde, 'Eşek Eriği Reçelini' ön plana çıkaracak çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

        (BT-İK)

        14.09.2016 22:17:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler