Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Denizden halka

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Menderes'in tatil bölgesi Özdere'de her gün balıkçılar tarafından tutulan balıklar, mezatta açık artırma ile satılıyor.

        Avlanma yasağının 1 Eylül tarihinde kalkmasıyla birlikte balıkçılar "Vira bismillah" diyerek işe koyuldu. İzmir'in incisi Menderes'te de her gün sabahın erken saatlerinde balıkçılar maviliklere yol açarak denizin en güzel nimetlerini halka sunuyor. Yakalanan balıklar Özdere Balıkçı Barınağı'na getirilerek mezatta görücüye çıkıyor.

        Ucuz deniz balığı

        Mezatta sergilenen balıklar bölgede yaşayan halk ve tatilciler ile restoran sahipleri tarafından açık artırma ile satın alınıyor. Özdere-Ahmetbeyli Balıkçı Su Ürünleri Kooperatifi tarafından organize edilen mezatta Menderes sahillerinde yakalanan deniz balıkları balık tezgahlarından çok daha ucuza halka satılıyor. Pazartesi günü hariç haftanın altı günü gerçekleştirilen mezatta çipura, mercan, barbun, kefal, menanur, palamut ve sargoz vatandaşa sunuluyor.

        "Sahil bölgemiz eşsiz"

        Sahil bölgesinin her anlamda dikkat çektiğini kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "İlçemizin sahil bölgesi Gümüldür, Özdere ve Ahmebeyli eşsiz doğanın en güzel örneklerini bize sunuyor. Bu eşsiz güzellikte derin maviliklerin bize sunduklarını biz de halkımıza sunuyoruz. 1 Eylül'de kalkan avlanma yasağıyla beraber balıkçılarımızın yakaladığı balıklar Özdere-Ahmetbeyli Balıkçı Su Ürünleri Kooperatifimizin organizasyonunda halkımıza sunuluyor. Balık tezgahlarında yüksek fiyata satılan deniz balıklarının en güzel örneklerini vatandaşlarımız çok daha ucuza satın alabiliyor. Mezata vatandaşlarımızın ilgisi de yoğun. Biz de Menderes Belediyesi olarak kooperatifimizin isteğine yönelik destekleme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz" dedi.

        (CA)

        15.09.2016 12:11:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler