Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayramı evsiz geçirdiler

        - Bayram günü sokakta kaldılar

        - Yanan evini yeniden yapabilmek için yardım bekliyor

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Erzurum'un Aşkale İlçesi'ne bağlı Koşapınar Köyü'nde bayram öncesi meydana gelen yangında evi, ahırı ve samanlığı yanan Türkez ailesi zor günler geçiriyor. Bayramı evsiz geçiren aile şimdi kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

        Bayram öncesi elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında bir ev ile 9 ahır ve samanlık kül oldu. Akşam saatlerinde başlayan yangın kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangında Avni Türkez'e ait ev, ahır ve samanlık tamamen kül olurken, Ali Türkez'e ait samanlık ve ahır da kullanılamaz hale geldi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın gece geç saatlerde kontrol altına alındı. Yangına müdahale eden Aşkale Belediyesi ekipleri yangını kontrol altına almak için iş makinalarıyla enkazı köy dışına taşıdı. Evini, eşyalarını, ahırını ve yaz boyunca hazırladığı saman ve otları kül olan Avni Türkez, ailesiyle adeta ortada kaldı.

        Bayramı köy odasında geçiren aile şimdi evini yeniden yapmak için yetkililerden ve yardımseverlerden yardım bekliyor. Bayram öncesi her şeyini kaybettiğini söyleyen Avni Türkez, "Yangında evimi bütün eşyalarımı kaybettim. Evimin bulunduğu alan şimdi boş bir araziye dönüştü. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Her şeyimizi kaybettik" dedi.

        Yangın sonrası kaymakam ve belediye başkanının söndürme çalışmalarını bizzat incelediğini söyleyen Avni Türkez, "Birkaç saatte her şeyimi kaybettim. Eşim ve 3 çocuğumla birlikte yaşadığım ev kül oldu. Evimi yeniden yapmak için devletimizden, belediye başkanlarımızdan ve yardımsever vatandaşlarımızdan destek bekliyorum. Kış öncesi sokakta kaldık" diye konuştu.

        (ERZ-AT-Y)

        18.09.2016 10:57:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler