Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Kılıç: "Eğitim ve öğretim demek; sağlam nesiller yetiştirip ve bu nesillere sapasağlam yarınlar inşa ettirmektir"

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, "Yarınlarımızı sağlam bir biçimde inşa etmek istiyorsak, eğitim ve öğretime gereken özeni göstermeliyiz" dedi.

        Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının başlaması dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Yeni eğitim öğretim sezonunda tüm öğretmen ve öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Başkan Kılıç, eğitim ve öğretimin sadece okuma ve yazmayı öğrenmekten ibaret olmadığının altını çizerek, "Eğitim ve öğretim demek; sağlam nesiller yetiştirip ve bu nesillere sapasağlam yarınlar inşa etirmektir" ifadesini kullandı.

        Eğitim ve öğretim sürecine dar bir çerçeveden bakılmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Arif Hikmet Kılıç, "Unutmayalım ki; bugün yaşadığımız en küçük sıkıntıların bile temelinde eğitim ve öğretime dayanan problem ve eksiklikler vardır. Çünkü tamamlanamayan ve bir tarafları hep eksik bırakılan öğretim süreçleri, yaşam boyu devam edecek olan eğitim sürecine olumsuz birçok etkide bulunur. Kısaca eksik malzemeyle nasıl ki bir duvar örülemez yahut bir binanın temeli atılamazsa, niteliksiz bir eğitim öğretim yapısıyla da, donanımlı bireyler yetiştirilemez, sağlam bir gelecek inşa edilemez" diye konuştu.

        Türkiye'deki eğitim ve öğretim ölçeğinin dünya standartlarına kavuşturulmasının en büyük arzusu olduğunu vurgulayan Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, "Yarınlarımızın teminatı olan yavrularımızın yetiştirilme sürecinin sadece bilim ve bilimsel bilgiyle tamamlandığını düşünmemeliyiz. Onları aynı zamanda milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı, şuurlu, bilinçli ve ahlaklı bireyler haline de getirmeliyiz. Aksi halde milli duygulardan yoksun, ilaveten manevi değerlerine yabancı bir nesil yetiştirmiş oluruz ki; böyle bir nesille de zaten istediğimiz hedefe varamayız. Bu bakımdan eğitim ve öğretim sürecini çok geniş bir perspektifte ele almalı, tüm yönleriyle değerlendirmeli ve taşın altına elimizi hep birlikte koymalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim sezonunun ülkemize hayırlı olmasını niyaz ediyor, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarı ve kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

        (ERZ-AT-Y)

        18.09.2016 16:15:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler