Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıllardır nefes darlığı tedavisi yapılan kadının boğazından çıkarılan kitle şaşırttı

        - Meryem Teyze'nin artık konuşması da nefes alması da rahatladı

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Kılınç

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın Koçarlı İlçesi'ne bağlı Hacıhamzalar Köyü'nde yaşayan ve yıllardır nefes alamama ve konuşamama şikayeti ile tedavi gören Meryem Yıldırım son olarak başvurduğu hekimin dikkati sayesinde hayatını kabusa çeviren sorunundan kurtuldu.

        Yaklaşık 10 yıldır hem konuşmada hem de nefes almada yaşadığı sıkıntılar nedeniyle hayatının önemli bir kısmını hastanelerde geçiren Meryem Yıldırım, 60 dakikalık ameliyatın ardından yeniden doğduğunu söyledi. Aydın Liva Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Murat Ünlü, meslek hayatında ilk defa ses telleri üzerinde böylesine büyük bir polip adı verilen kitle ile karşılaştığını belirterek "Basit bir operasyon ile Meryem Teyze'yi hayatını kabusa çeviren sıkıntıdan kurtardık" dedi.

        "Günlerce hastanelerin acillerinde sabahladım"

        Çocukluğundan bu yana koşuşturmaya ve muhabbeti çok sevdiğini Koçarlı Hacı Hamzalar Köyü'nde eşi, 2 çocuğu ve 2 torununun yanında inekleri ile yaşadığını belirten Meryem Yıldırım, "Yaklaşık 10 yıl önce sesim kısılmaya başladı. Yıl geçtikçe ses kısıklığı ve konuşma zorluğu ile birlikte nefes almakta da zorlanmaya başladım. Zaman zaman nefes alamadığım için hastanelerin acillerine gidip çok geceler oksijen maskeleri ile hastanelerde sabahladım. Hekimler de derdimin nefes darlığı olduğunu söyleyip sürekli bana fısfıs ilaçları verdiler. Yıllarca nefes açıcı astım ilaçları kullandım. Uygulanan tedaviye ve onca ilca rağmen nefes almada ve konuşmada yaşadığım sıkıntı çözülmeyince son çare olarak Özel Liva Hastanesi'ne geldim. 10 yıl sonra sıkıntımın astım rahatsızlığı değil ses telleri üzerinde oluşan et parçası imiş. Bu parça alındı. 18 yaşıma geri döndüm" diye konuştu.

        "Ekibin dikkati sayesinde kabus geride kaldı"

        Yaklaşık 10 yıldır Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak çalıştığını ancak meslek hayatında ilk defa ses telleri üzerinde bu kadar büyük bir polip ile karşılaştığını belirten Liva Hastanesi KBB Uzmanı Dr. Murat Ünlü, "Hastamız geldiğinde bize astım rahatsızlığı şikayeti ile geldi. Bunun yanında konuşmada da sıkıntısı olduğunu söyledi. Ancak bizim yaptığımız muayene ve tetkiklerde hastamızın nefes almada yaşadığı sıkıntının boğazında oluşan polipten kaynaklandığını gördük. Ekibimizle yaptığımız başarılı bir operasyon ile hastamız aynı gün tüm sorunlarından kurtulup evine döndü" diye konuştu.

        Yaklaşık 10 yıldır boşuna çile çektiğini bugün anladığını belirten Meryem Yıldırım, adeta yeniden doğduğunu belirterek doktoruna ve operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

        (İK)

        19.09.2016 08:32:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler