Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Boğalar Balıkköy Arenası'nda kozlarını paylaştı

        - Kıran kırana geçen güreşleri binlerce kişi izledi

        (Fotoğraflı)

        İBRAHİM KILINÇ

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın geleneksel boğa güreşi etkinlikleri kapsamında Ege'nin boğaları Balıkköy Arenası'nda karşılaştı. Yaklaşık 80 çift boğanın kıran kırana mücadele ettiği güreşlerden elde edilen gelirle Balıkköy Mahallesi'nin ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.

        Sabah saatlerinde tozkoparan boğaların karşılaşması ile başlayan güreşler akşam hava kararana kadar devam etti. Aydın, Köşk, Sultanhisar, Nazilli, Ödemiş, Muğla ve ilçelerinin yanı sıra çeşitli yerlerden gelen boğalar kendi gruplarında birincilik için mücadele etti. Güreşlerde boğalar kadar sahipleri ve boğaların tarafları heyecanlı anlar yaşarken, zaman zaman gergin ve heyecanlı anlar da yaşandı.

        Bölgenin ünlü cazgırı Ali Ballıoğlu'nun sunumu ile gerçekleştirilen güreşlerde çeşitli branşlarda kupa müsabakaları yapıldı. Ağalık güreşinde şampiyonluk kupasını Köşk Başçayır'dan Hastaoğlu'nun Arap boğası aldı. Bayanların da yoğun ilgi gösterdiği güreşlerde pehlivan boğalar izleyenleri unutulmaz bir gün yaşattı.

        (İK)

        19.09.2016 10:42:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler