Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayraklı'da gürültü kirliliğine geçit yok

        - 11 mekana 425 bin 448 lira para cezası

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Bayraklı Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki eğlence mekanlarında belli periyotlarla ses kontrolü yapıyor. Bu yılın ilk sekiz ayında ses kuralına uymayan 11 mekana 425 bin 448 lira para cezası kesildi.

        Bayraklı Belediyesi, ilçedeki gürültü kirliliğini önlemek için yoğun mesai harcıyor. Bayraklı Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki eğlence mekanlarında belli periyotlarla ses kontrolü yapıyor. Artık yaz-kış kullanılan, bakımı doğru zamanda yapılmadığı için aşırı ses çıkartarak uykuları kaçıran klimalarda da ses kontrolü gerçekleştiriliyor. Aşırı gürültüyle çalışan klimalarla ilgili, vatandaşlara 10 gün süre verilerek sorunun giderilmesi isteniyor. Öte yandan bu yılın ilk sekiz ayında ses kuralına uymayan 11 mekana 425 bin 448 lira para cezası kesildi.

        "Kimseyi rahatsız etmeye hakkımız yok"

        Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, herkesin yasal sınırlar içerisinde faaliyet göstermesini isteyerek, "Gürültü konusunda düğün ve eğlence mekanlarını ilk önce uyarıyoruz. Eğer baktık düzelme olmuyor, vatandaşlardan şikayet gelmeye devam ediyorsa bu mekanlarla ilgili yasal işlem yapıyoruz. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Özelikle İzmir'de klimalar yaz-kış kullanılıyor. Tabii bu da beraberinde bazı problem getiriyor. Bu aletlerin belli periyotlarla bakımlarının yapılması gerekiyor. Yine vatandaşlardan gelen şikayetleri ekiplerimiz hemen değerlendiriyor. 'Komşumun klimasının sesinden dolayı uyuyamıyoruz' diye şikayetler geliyor. Arkadaşlarımız o haneye gidip uyarıda bulunuyor ve bunun kısa sürede düzeltilmesini istiyor. Belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz" dedi.

        (CA)

        19.09.2016 11:17:07 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler