Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziler Günü, Bozyazı'da törenle kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Ali Tandoğan

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Bozyazı ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

        Bozyazı'da Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Anamur Kaymakamı ve Bozyazı Kaymakam Vekili Cengiz Cantürk, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, Belediye Başkan Vekili Tarık Toklu, 1. Ordu Eski Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun, gaziler ile aileleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende, Cantürk, Cingöz ve Toklu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

        Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Jandarma Astsubay İsmail Öztürk yaptı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verilmesinin 95'inci yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutladıklarını vurgulayan Öztürk, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varoluş mücadelesinde ve İç Güvenlik Hareketi sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür" dedi.

        Gaziler gününün, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olmasını dileyen Öztürk, "Dün olduğu gibi bu gün de aynı inançla bu aziz vatanın birliği, bölünmezliği ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" diye konuştu.

        Gaziliğin devlet ve millet nezdinde en büyük öneminin, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanı verildiğinde yaptığı konuşmada ifade bulduğunu söyleyen Öztürk, "Gazi Atatürk'ün sözleri, gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Aynı zamanda Atatürk'ün bir vasiyeti olarak kabul edilmelidir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım" şeklinde konuştu.

        Gaziler ile çekilen toplu resmin ardından tören sona erdi. Tören sonrası Belediye Başkan Vekili Toklu'nun daveti üzerine Bozyazı Belediyesi bahçesi içerisinde bulunan kamelyada dinlenen protokol üyeleri, sohbet ederek gazilik ve şehitlik için düşüncelerini aktardılar.

        (ALT-KYM-Y)

        19.09.2016 15:00:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler