Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna gazileri ağırladı

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Muharip Gaziler Derneği ile Şehit ve Gazi Aileleri Derneği üyelerini makamında ağırladı.

        Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ile yönetim kurulu üyeleri ve Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz ile birlikte, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim tuna'yı ziyaret etti. Ziyaretten dolayı dernek başkan ve üyelerine teşekkür eden Vali Tuna, "Her yıl bu tarih bizim için önemli. Şehitlik ve gazilik bizim millet olmamızı, bin yılı aşkın süredir bu topraklarda varlığımızı sürdürmemizi sağlayan çok önemli müesseseler. Davamız insanlık davası. İnsanların huzuru için gayret gösteren, gerektiğinde canını feda eden bir anlayıştır. Ecdadımız da bu ruhla hep hizmet etmiştir. Biz de aynı ruhu yine yaşatmaya ve çocuklarımıza aşılamaya çalışıyoruz. Çok şükür bu gemi Allah'ın izniyle batmadan, su almadan yoluna devam ediyor. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde sonsuza dek var olmaya devam edecektir. Biz asker milletiz. Gerektiğinde elimize silahımızı alıp cepheye koşmayı, vatanımızı savunmayı, milli birlik ve beraberlik için mücadele etmesini biliriz. İnsanımız gerekirse bunun için canını da feda eder, gazi de olur. Bunu da bir kere daha bütün dünyaya göstermiştir. Bu vesileyle bunun gururuyla onuruyla yaşamak ve bu ruhu çocuklarımıza aşılamak bizim için önemlidir. Bu günler vesilesiyle tekrardan hatırlamak ve ne yapacağımızı tekrar düşünüp karar verip, el birliğiyle bunları hayata geçirmemiz önemlidir" dedi. Tüm gazilerin gününü kutlayan Vali Tuna, "Bu vesileyle başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de Allah'tan sağlıklı uzun ömürler diliyorum" diye konuştu.

        Ziyarette, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de hazır bulundu.

        (Şİ-SD-Y)

        19.09.2016 15:56:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler