Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOSKEM, 5 bin 879 kişiyi kurtardı

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi KOSKEM, yaz döneminde bin 446 kişiyi kurtardı, 2005'ten bu yana boğulmaktan kurtarılanların sayısı ise 5 bin 879'a ulaştı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2016 yılı yaz deniz sezonunu kapattı. Kocaeli Su Kazalarını Engelleme Merkezi(KOSKEM) tarafından Kocaeli sınırları içerisinde bulunan Marmara ve Karadeniz sahillerinde 10 bölgede haftanın 7 günü 10.00-18.00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti verildi. Sahillerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinden ve STK'lardan oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip görev yaptı. Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti, 2008 yıllarına kadar 1 bölgede hafta sonları gerçekleştirildi. 2009 yılı itibariyle haftanın 7 günü Karamürsel Altın Kemer Halk Plajı, Ereğli Halk Plajı, Darıca Bayramoğlu Halk Plajı, Darıca Bayramoğlu Kadınlar Plajı ve Karadeniz sahillerinde Cebeci Halk Plajı(Mavi Bayraklı), Kerpe Halk Plajı(Mavi Bayraklı), Kumcağız Halk Plajı, Sarısu Halk Plajı, Seyrek Halk Plajı, Bağırganlı Halk Plajı olmak üzere 10 bölgede çalışma yaptı. Yaz sezonunda bin 446 kişiYİ kurtaran KOSKEM ekipleri, 2005 yılından bugüne kadar 5 bin 879 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Geçen yıl 969 boğulma vakasına müdahale eden KOSKEM ekipleri, bin 238 vatandaşa ambulans sağlık hizmeti sundu. Cankurtaranlık hizmetine Kandıra Kaymakamlığı, Kandıra Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimliği, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı katkı sağladı.

        (İG-RFK-Y)

        19.09.2016 16:10:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler