Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meclisin gündemi trafik oldu

        (Fotoğraflı)

        Ceren Atmaca

        İZMİR (İHA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısının 1. bileşiminin gündemi, okulların açılmasıyla birlikte yoğunlaşan trafik oldu.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısının 1. bileşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. CHP'li meclis üyesi Gökhan Yılmaz istifa ederken, meclisin gündemini ise okulların açılmasıyla birlikte yoğunlaşan İzmir trafiği oluşturdu. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, bir sabah tüm meclisin otobüsle yolculuk etmesini bir kez daha teklif etti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise "Bir sabah ansızın gelebilirim" diyerek espri yaptı.

        "Tramvay ve alt geçit inşaatı trafiği olumsuz etkiliyor"

        Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Doğan, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması ile İzmir'de yaşanan trafik, otopark ve ulaşımla ilgili sorunlar ile ilgili eleştirilerde bulundu. Doğan, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların açılması ve bayram tatili bitimi ile birlikte İzmir'de ciddi anlamda trafik sıkışıklığına şahit olduk. Bu sabah birçok arkadaşımızın işe giderken her okul döneminde olduğu gibi sıkışıklık yaşadığını gördük. Yapımı devam eden tramvay inşaatının da trafiği olumsuz etkileyen unsurlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Alt geçitle ilgili devam eden inşaatın da trafik sıkışıklığına yol açtığını görüyoruz. Belediyenin aldığı önlemlerin yetersiz olduğunu düşünüyoruz" dedi.

        "İzmir'in kaybedecek vakti kalmadı"

        Kentte acilen yolların caddelerin, bulvarların, kavşakların ve arterlerin yapılması gerektiğini belirten Doğan, "İzmir'in kaybedecek vakti kalmadığını ifade etmek istiyorum. Seçim vaatlerinde yer alan projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bayraklı Vapur İskelesi açılsın, deniz ulaşımında tarifeler daha sık olsun istiyoruz. Yıllardır aşama kaydedemeyen Adliye Vapur İskelesi, Mavişehir Vapur İskelesi, Urla Vapur İskelesi, Karantina Vapur İskelesinin inşa edileceği söylenmişti. Bunların da bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Otopark ihtiyacı da yoğunlaştı. Yıllardır söylenen otopark ve katlı otoparklarla ilgili vaatlerin hayata geçirilmesini diliyoruz" diye konuştu.

        "Yoğun şekilde uğraşıyoruz"

        Doğan'ın sözlerine yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da şöyle konuştu: "Ahmet Piriştina Bulvarı, Bülent Ecevit Bulvarı, Dostluk Bulvarı, Erdal İnönü Bulvarı, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin açılması için yoğun şekilde uğraşıyoruz. Caddeler açılacak, açılıyor. Bütün yaptığımız işlerin hepsi, kamulaştırma maliyeti inşaat maliyetinden fazla olan projeler. Raylı sistem konusunda geldiğimiz noktayı söylemeye gerek yok. Otoparklar da yapılıyor. İzmir'in tahinde açılan yollara baktığımızda İkiçeşmelik Caddesi açılmıştır. Belli yollar açılmıştır. Bizim dönemimizde sizin 'açıldı' dediklerinizin toplamından fazla açılan caddeler var. Yeterli olmayacak. Zaman içerisinde daha büyük projeler olacak."

        Kahramanlar Otoparkı'nda abone sayısı 250"

        Kahramanlar Otoparkı hakkında da konuşan Kocaoğlu, şu ifadelere yer verdi: "Kahramanlar Otoparkı'nın aylık abone ücreti 100 lira. Bin 200 araç kapasiteli. 10 dakikada bir Kahramanlar otoparkının önünden Alsancak'a ring yapıyoruz, ücretsiz eve kadar götürüyoruz. O hizmet 100 liraya veremiyorsun. O kadar kampanya yaptık abone sayısı 250. 950 tane boş otopark var. İhtiyaç sahiplerine buradan duyurulur."

        "Toplu taşımayı özendireceğiz"

        Dünyanın hiçbir yerinde Alsancak, Konak gibi yerlerin trafik sorununun otopark ve yolla çözülemeyeceğini belirten Kocaoğlu şöyle devam etti: "Bir tane eski vapur, eski otobüs bırakmadık. Otobüs filomuzu 500 araç büyüttük. Raylı sistem 11 kat büyüdü. Yeterli değil ama Alsancak'a gelecek adamın dünyanın hiçbir ilinde ne otopark ne yolla trafiğini çözmek mümkün değil. Toplu taşımayı özendireceğiz. Bunun için araba ile gittiğimiz konforu toplu taşımaya getireceğiz. Bunun da alternatifi raylı sistemdir. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi gücüyle görülmemiş, hiçbir ille kıyaslanmayacak şekilde raylı sistem yapıyoruz. Bugüne dek harcadığımız para 2 milyar lirayı geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden yapıyoruz. Görevimiz. İskeleler konusunda Körfezdeki ulaşıma aynı noktada sefer sayısını artırarak ulaşamazsınız. Adliye karşısında iskele yapacağız. Karantina yapılacak. Mavişehir çok önemli. Bu istasyonları yapmak üzere planları geçiremedik, lanet teşebbüs oldu."

        "İyi durumdayız"

        AK Parti'li Ünal Özsır'ın beklenen yağışlar konusunda belediyenin aldığı önlemleri sorması üzerine Kocaoğlu, "İzmir'de yağmur suyu ile atık suyun ayrıştırılması bizim dönemimizde başladı. Biz, ülke geneline baktığımızda iyi durumda olduğumuzu düşünüyoruz ama bıkmadan usanmadan yağmur suyu ile atık suyu ayrıştırıp daha sağlıklı hale getirmeye çalışıyoruz" dedi.

        (CA)

        19.09.2016 20:15:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler