Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sultangazi Belediyesi gazi ve ailelerini bir araya getirdi

        Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Sultangazi Belediyesi tarafından '19 Eylül Gaziler Günü' nedeniyle düzenlenen yemekte gaziler ve aileleri bir araya geldi.

        19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Sultangazi Belediyesi bir program düzenledi. Gaziler ve aileleri Sultangazi Belediyesi ev sahipliğinde yemekte bir araya geldi. Yemeğe Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da katıldı. Programda gazilere seslenen Başkan Altunay'ın gündeminde 15 Temmuz darbe girişimi vardı. Türk milletinin geçmişteki başarılarını hatırlatan Altunay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

        "Bu milletin genlerinde var cesaret bu milletin özünde var. Atalarından aldığı gücün yeni nesilde de olduğunu 15 Temmuz günü gördük. Hiç sağına soluna bakmadan, o mesaj verildikten sonra yollara düşerek canını yok pahasına sayarak tankların önüne yatan bu nesildir. 'Gençlik işe yaramaz' diyenlere en güzel cevaptı. Bu gençlik o akşam bu ülkenin kurtuluşuna vesile oldu. Bu millet bu ülkeyi yeniden küllerinden doğurdu. Osmanlının torunu olduğunu bir kere daha gösterdi. Bugün 15 Temmuz ruhu da bize öyle bir ruh bıraktı ki bundan sonra anılacak olan bu ülke 15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz sonrası diye hatırlanacak. Bu sıradan bir olay değildir. O puslu gecenin kahramanları, 15 Temmuz gazilerimiz ve şehitlerimizdir. Kıbrıs ve Kore gazilerimiz tarihe geçmiştir. Bu millet nice tarihler yazmaya devam edecek."

        Protokol konuşmalarının ardından bazı gaziler kürsüye gelerek 'Gaziler Günü' ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Konuşmaların ardından Sultangazi Belediyesi tarafından 15 Temmuz gazileri ile ilgili hazırlanan belgesel gösterimi yapıldı.

        (SA-YM-CC-Y)

        19.09.2016 23:28:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler