Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaköy'de 32 kilometre yol çalışması

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve kırsal ilçelerde yol yapım, asfalt, sathi kaplama, ve kilitli parke taşı çalışmalarına devam ederken, Kocaköy ilçesinin kırsal mahalle yollarında yürütülen 32 kilometre asfalt sathi kaplama ve stabilize yol çalışmasını tamamladı.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kent merkezi ve kırsal ilçelerde yol yapım, asfalt, stabilize, sathi kaplama ve kilitli parke taşı çalışmalarına devam ediyor. 2016 yılı çalışma programı doğrultusunda, 17 ilçenin kırsal mahallelerinde yürüttüğü çalışmaları ekim ayı sonunda tamamlamayı hedefleyen Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, Hani ve Eğil ilçelerinde yürüttüğü asfalt, sathi kaplama, stabilize yol yapımı ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını tamamladı. Ekipler, Kocaköy'ün kırsal mahallelerinde yürüttüğü yol çalışmalarını bitirdi. 1 milyon 357 bin liraya mal olan çalışmalar kapsamında Kocaköy'de, 32 kilometre 1. ve 2. kat asfalt sathı kaplama ve stabilize yol çalışması yapıldı.

        Geçen yıl 1. kat asfalt sathi kaplaması yapılan Bozyar Mahalle Yolu, Çaytepe-Toypınar Mahalle Yolu, Günalan-Suçıktı Mahalle Yolu, Bozbağlar Mahalle Yolu, Gültarla Mahalle Yolu, Gökçen Mahalle Yolu, Gözebaşı Mahalle Yolu, Boyunlu Mahalle Yolu, Varlı Mahalle Yolu, Kanidisk Mahalle Yolu'nda 14,70 kilometre 2. kat asfalt sathi kaplama yapan ekipler, Çamdalı Mahalle Yolu, Eldeğmez Mahalle Yolu, Çayırlı Mahalle Yolu'nda ise 4,7 kilometrelik 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmasını tamamladı. Ekipler ayrıca Eyüpler Grup Mahalle Yolu, Şerifoğulları Mahalle Yolu ve Çakmaklı Mahalle Yolu'nda da12,20 km stabilize yol yaptı.

        Kocaköy'de asfalt sorunu kalmadı

        Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü Kocaköy Şefi Rahmi Tantekin, Kocaköy'de 32 kilometre yolun asfaltlanması hedefiyle mayıs ayında çalışmalara başlandığını, çalışmaların bu ayın başında tamamlandığını ifade etti. 32 kilometre yolun 15 kilometresinin geçen yıl 1. kat asfalt sathi kaplamasının yapıldığını, bu yıl ise 2. kat asfalt sathi kaplamasının tamamlandığını belirten Tantekin, 5 kilometre yolun ise hem birinci kat hem de ikinci kat asfalt sathi kaplamasının yapıldığını kaydetti. Tantekin, Kocaköy kırsal mahallelerinde 12 kilometre stabilize yol çalışması yapıldığını bildirdi. İlçede asfalt sorunu kalmadığını dile getiren Tantekin, önümüzdeki yılın çalışma programının da oluşturulmaya başlandığını açıkladı.

        (İHA-MP-Y)

        20.09.2016 11:30:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler