Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çeltik tarlasında 'dane kaybı' incelemesi

        (Fotoğraflı)

        Erol Şeker

        SAMSUN (İHA) - Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan çeltik tarlasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı.

        Çarşamba ilçesine bağlı Kızılot Mahallesi'nde Mehmet Karkucak'a ait 6 bin dönümlük çeltik arazisinde Çarşamba Gıda, Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri incelemede bulundu. Yapılan incelemede arazide biçerdöver ile yapılan hasat sonrası yaşanılan dane kaybı olup olmadığı incelendi. Yüzde 1'lik dane kaybının olduğu gözlenen tarlada çeltik yetiştiriciliği yapan üreticiler, çeltiğin yeteri kadar fiyata satılmadığını söylediler.

        Arazide ziraat mühendisleri ile birlikte incelemeler yapan Çarşamba Gıda, Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, "Çeltik bilindiği üzere ülkemiz açısından çok önemli bir yere sahip. Dünya gıda üretiminde de, gıda tüketiminde de önemli bir yere sahip. Bizler de üreticilerimizi bu konuda bilinçlendirme gayreti içerisindeyiz. Ve şuan bu arazideki dane kaybını incelemek için geldik. Biçerdöverimizi ardından dane kaybına ilişkin tespitlerimizi yapıyoruz. Dane kaybına ilişkin yaptığımız gözlemlerde biçerdöverin iyi bir şekilde çalıştığı, dane kaybı yaşanılmadığını görmekteyiz. Bu anlamda biçerdöver sahibine ve kullanan operatör arkadaşa teşekkür ediyoruz. Dane kaybı hem ilçe ekonomisi için hem de milli gelirimiz için önemli. Önümüzdeki yıllarda çeltik alanlarıyla ilgili çok daha farklı çalışmalar yapma niyetindeyiz. Bilindiği üzere gıda güvenliği önemli bir husus. Bu arazimizde de diğer üreticilerimizin arazilerinde de iyi tarım uygulaması yapmaktayız. Buralarda kullanılan ilaçlar kontrol altında olup, değişik projelerle üreticilerimizi destekleme niyetindeyiz. Amacımız çeltik tarımını daha da geliştirmek. Verimini ve kalitesini daha da artırmak. Bu anlamda İlçe Tarım Müdürlüğü olarak çalışmalar içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

        Ayrıca, çeltik yetiştiriciliği yapan üreticiler, ürünlerine verilen fiyatların az olduğunu, devletin fiyatlara müdahalede bulunması gerektiğini ifade ettiler.

        (EŞ-SLH-Y)

        20.09.2016 18:15:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler