Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zeytinburnulu öğrencilere kırtasiye desteği

        - Zeytinburnu'ndaki ilkokul öğrencilerine kırtasiye desteği

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Faruk Sarıkoç

        İSTANBUL (İHA) - Zeytinburnu'nda yeni eğitim öğretim döneminde "İlkokul Öğrencilerine Kırtasiye Yardımı" projesi ile öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için hediye çeki dağıtıldı.

        Zeytinburnu Belediyesi ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen 'İlkokul Öğrencilerine Kırtasiye Yardımı' projesi kapsamında Zeytinburnu Saniye Sezgin Elmas İlköğretim Okulu'nda hediye çeki dağıtıldı. Zeytinburnu'nda bulunan ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak için öğrencilere 30 liralık kırtasiye çeki verildi.

        Öğrencilere dağıtılan her çekin üzerinde öğrenci adına verilen seri numaraları bulunuyor. Öğrenciler ilçedeki anlaşmalı kırtasiyelere kimlikleri ile birlikte giderek hediye çekini kullanabilecekler. Bu sayede seri numarası ile kimlik bilgileri uyuşmayan başka kişilerin çeki kullanmasının önüne geçiliyor. Proje ile hem eğitime destek vermek hem de dar gelirli ailelere yardımcı olunması amaçlanıyor.

        "Yaklaşık 20 bin öğrenciye bu çeklerden dağıtıldı"

        30 liralık hediye çekini ilköğretim öğrencilerinin tamamına verdikleri belirten Zeytinburnu Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'nde görevli sosyolog Sultan Çekici, "Zeytinburnu ilçesinde 13 okul var, yaklaşık 20 bin öğrenciye bu çeklerden dağıtıldı. Çeklerin yanında anlaşmalı olan kırtasiyeler yazıyor.Öğrenciler çek, anne babaları ve kimlikleri ile birlikte kırtasiyeye gidip istediği şeyleri alabiliyorlar. Hiçbir ayrım yapılmadan bütün öğrencilere dağıtılmış bir hediye çekidir. Geçen yılda yapılan uygulama ile 18 bin öğrencimize hediye çeki dağıtıldı. Olumlu sonuçlar alınca verimli olduğunu görünce devamını getirmek istedik. Amaç, hem eğitime destek sağlamak hem de dar gelirli ailelere bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalışmaktı, amacımızı da ulaştık" dedi.

        Üçüncü sınıf öğrencisi Ayşe Selen Subaşı, "30 liralık hediye çekiyle boyalar, kalemler ve defterler alacağım. Bu hediye çekini Zeytinburnu Belediye Başkanı dağıttı, onlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Hediye çekiyle birçok şey alabileceğini ifade eden 3'üncü sınıf öğrencisi Fahrettin Ürgün ise "Bugün bize 30 liralık kırtasiye çeki dağıttılar. Çeki bize Zeytinburnu Belediye Başkanı dağıttı, ona teşekkür ediyorum. Resim yapmayı seviyorum, oyun hamuru da alabilirim" şeklinde konuştu.

        (AFS-HB-HA-Y)

        21.09.2016 11:56:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler