Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüp Belediyesi'nden öğrencilere kırtasiye yardımı

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kuş

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilere yönelik 'Kırtasiye Destek Kampanyası' başlattı. İlçede eğitim gören yaklaşık 38 bin öğrenci, kimlikleri ile birlikte ilçedeki herhangi bir kırtasiye dükkanına giderek bu kampanyadan faydalanabilecek.

        Öğrencilere desteğini sürdüren Eyüp Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılında da öğrencileri unutmayarak, 'Kırtasiye Destek Kampanyası' başlattı. Bu yıl 3'üncüsü yapılan kampanya kapsamında, ilçede eğitim gören yaklaşık 38 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisi, kimlikleri ile ilçedeki herhangi bir kırtasiyeye giderek bu kampanyadan faydalanabilecek.

        Başkan kampanyayı tanıttı

        Geçen yıl kupon sistemi ile yürütülen kampanyada bu yıl online sistem devreye sokuldu. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nda öğrencilerle bir araya gelen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, kampanyayı anlattı. Kırtasiyelere getirilen online sistemle öğrencilerin kimlikleri ile ilçedeki istedikleri kırtasiyeye gidip rahatça alışveriş yapabileceğini belirten Başkan Aydın, kampanya lansmanı sonrası, öğrencilere temsili kimliklerini verdi.

        "Eyüp Belediyesi'nin bir geleneğini gerçekleştiriyoruz"

        İlçedeki öğrencilere her açıdan yardımcı olduklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Bugün, Eyüp Belediyesi'nin bir geleneğini gerçekleştiriyoruz. İlçemizdeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize kırtasiye desteği tanıtım programı için bir arada bulunuyoruz. Biz 2 sene önce yeni bir sisteme geçmiştik. İlçemizdeki kırtasiye esnafımızla anlaştık ve kırtasiye desteğine ihtiyacı olan öğrencilerimizi belirledik. Daha önce bu öğrencilerimize kupon vermiştik, öğrencilerimizde bu kuponlarıyla alışveriş yapmıştı. Bu sene sistemimizi biraz daha geliştirdik. Kupon vermiyoruz. Bütün bu kampanyadan yararlanacak yaklaşık 38 bin öğrencimizin TC kimlik numaralarını ve isimlerini, online olarak ilçemizdeki kırtasiyelere bildirdik. Öğrencilerimiz bu sayede herhangi bir kırtasiyeye gidip kimliklerini gösterdiği taktirde bu imkandan yararlanacaklar" diye konuştu.

        "Yaklaşık 38 bin öğrencimiz bu kampanyadan faydalanıyor"

        İlkokul öğrencilerine 30 lira, ortaokul öğrencilerine 45 lira limit oluşturduklarını belirterek sözlerine devam eden Başkan Aydın, "Bu şekilde yaklaşık 38 bin öğrencimize destek oluyoruz. Güzel bir sistem. Uygulamamız gayet pratik. Hem paramız ilçemizde kalıyor ve kırtasiye esnafımıza destek oluyoruz. Hem de öğrencilerimiz istedikleri kırtasiyeden istediklerini alabiliyorlar" dedi.

        "Kırtasiye esnafına böyle bir fayda sağlaması çok güzel"

        Kampanyadan memnun olduğunu belirten kırtasiye esnafı Tuncay Arıcan, "Belediyemizin şuan ki yaptığı projeler çok iyi. En azında bu kırtasiye esnafının mağdur olmadığı da ortaya çıktı. Sayın başkanımız çok güzel bir konuya değinmiş. Kırtasiye esnafına böyle bir fayda sağlaması çok güzel olmuş. Bizler de çok memnun olduk" dedi.

        (EK-HB-AŞ-Y)

        21.09.2016 12:50:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler