Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ödemiş'te İlköğretim Haftası kutlaması

        (Fotoğraflı)

        Kerem Karamanlıoğlu

        İZMİR (İHA) - Ödemiş'te bu yıl 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı açılış ve İlköğretim Haftası kutlama programı 50. Yıl Ortaokulu'nda yapıldı. Törenin gündemi ise 15 Temmuz darbe girişimi oldu.

        Düzenlenen programa Kaymakam Celil Ateşoğlu, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Funda Yoldaş, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Program ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler adına bir dakika saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini ilişkin konuşmayı ise okul öğrencilerinden Ulviye Ketenoğlu yaptı. Ketenoğlu, 3 aylık uzun yaz tatilinin ardından okula başlamalarının mutluluğunu belirterek başarılı olabilmek için çok çalışacaklarını söyledi.

        "Eğitimin toplum için vazgeçilmez bir unsur"

        Okul müdürü Hasan Boyraz ise şunları ifade etti: "Yeni bir eğitim-öğretim yılının başlangıcında, eğitimin toplum için vazgeçilmez bir unsur olduğuna inanıyoruz. Her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen 50. Yıl Ortaokulu'nda sizlerle birlikte olmanın, Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikteliğin büyük bir heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. İlköğretim, insan hayatının en önemli aşamasıdır. Bu aşamada okulumuzda çocuklarımızı Atatürk inkılâp ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan insan haklarını ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşlar yetiştirme bilincindeyiz. Bu bilinç doğrultusunda, öğrencilerimizin eğitim öğretim alması, eğitim anlayışımızın temelini oluşturmaktadır."

        "İbretlik olan bir ihanet olayı"

        Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel de konuşmasında 15 Temmuz'a dikkat çekerek öğrencilerin bu konuda bilinçli olmaları için çalıştıklarını söyledi. İçel, "Geride kalan yaz tatilimizin ortalarında 15 Temmuz'da ibretlik olan bir ihanet olayı ile ülkemiz karşı karşıya kaldı. Ülkemizin büyümesine, gelişmesine karşı bir kalkışma olayı yaşandı. Emperyalist güçlerin maşası olan hainler milli irademize, demokrasimize karşı çıkmaya çalıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisimize ve Cumhurbaşkanlığı Külliyemize olmak üzere önemli kurumlarımıza, sivil vatandaşlarımızın üzerine bomba attılar. Yaşanan bu olayda birçok insanımız şehit düşerken, binlerce insanımızda yaralandı. Şehit düşen vatandaşlarımızdan birinin ismi de Yasin Naci Ağıroğlu'ydu. Bu şehidimizin ismi ilçemizde bir okulumuza verildi. İsmi ile ilçemizde, yüreklerimizde yaşayacak" dedi. 15 Temmuz'u çocuklara iyi anlatabilmek, onları bu konuda bilinçli halde olmasını sağlamak için Bakanlığın dergi ve broşürler hazırlayarak Türkiye genelinde ücretsiz olarak dağıttığını hatırlatan İçel, "Bu anlamdan okul idarecilerimizden ve öğretmenlerimizden de özverili olmalarını istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 eğitim öğretim yılımız hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

        "15 Temmuz'un öğrencilerimize çok iyi anlatılması gerekiyor"

        Kaymakam Celil Ateşoğlu ise, "Okul müdürümüz, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürümüz konuşmalarında birçok şeyi ifade etti. Evet, ülkemiz 15 Temmuz gecesi bir darbe girişimi yaşadı. Sizler burada bu olayı çok hissetmeseniz bile sosyal medya ve genel medyadan takip ettiniz. 15 Temmuz'un ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize çok iyi anlatılması gerekiyor. Bu anlamda da devletimiz tüm çalışmalarını yaptı. Türk Milletinin özgürlüğüne ve bağımsızlığına ne kadar önem verdiğini bir kez daha dünya bu olaydan sonra anlamış oldu. Ancak bu ve benzer sıkıntılarımız hep olabilir onun için her alanda mücadele etmek zorundayız" ifadelerine yer verdi.

        "Yoğunluğu hafifletmek istiyoruz"

        50. Yıl Ortaokulu ile ilgili de konuşan Kaymakam Ateşoğlu, şöyle devam etti: "Ödemiş'te 50. Yıl Ortaokulumuz en başarılı okullarımızdan biri konumunda. Ancak bu okulumuzda bin 500 öğrencimiz var. Okul binamızın bu yoğunluğu cevap veremediğini biliyoruz. Onun için bu okulumuzda tekli eğitime geçemedik. Bu anlamda bizlerin de üstüne düşen bu okulumuza farklı mahallelerden gelen öğrencilerimiz için o mahallelerde yeni ortaokullar açmaktır. Önümüzdeki süreçte yeni bir ortaokulu ilçemize kazandırmak ve 50. Yıl ve benzer birkaç okulumuzdaki yoğunluğu hafifletmek istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerde tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılı bir yıl diliyorum. Bu programı hazırlayan 50. Yıl Ortaokulumuz idaresi ve öğretmenleri ile öğrencilerimize teşekkür ediyorum."

        Halk oyunu gösterisi ve konser

        Konuşmaların ardından 50. Yıl Ortaokulu Halk Oyunları Grubu halk oyunları gösterilerini katılımcılara sundu. Halk oyunlarının ardından okulun müzik öğretmenleri Cem Aslan ve Azerhan Yumlu organizesinde oluşan 50. Yıl Ortaokulu Müzik Grubu canlı müzik performansı ile katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

        (KK-CA)

        21.09.2016 13:57:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler