Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kulu Şehir Konağı'nda sona yaklaşıldı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Kulu'ya kazandırdığı, Aile Sanat ve Eğitim Merkezi olarak hizmet verecek şehir konağında sona gelindi.

        Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelere şehir konakları kazandırmaya devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe merkezlerinin tamamına en az birer adet şehir konağı, kültür merkezi ve spor salonu yapma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bu kapsamda Kulu'ya yaptıkları şehir konağının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

        "Söz verdik yapıyoruz"

        Yeni Büyükşehir Yasası öncesi ilçelere yaptıkları ziyaretlerde özellikle hanımlardan Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) yapılması konusunda yoğun talep aldıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, bu kapsamda hayata geçirilen şehir konaklarının ASEM ve mesleki eğitim merkezi olarak hizmet verdiğini vurguladı. İlçelerin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayan şehir konaklarının ilçelere değer kattığını belirten Başkan Akyürek, "Konya merkezdeki şehir konaklarının ardından Ereğli Şehir Konağı'nı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde armağan ettik. Ardından Ilgın Şehir Konağı tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Yapımı tamamlanan Akşehir'deki şehir konağı da ASEM olarak üye kaydı almaya başladı. Cihanbeyli Şehir Konağı tamamlandı. Kulu Şehir Konağı kısa süre içinde tamamlanacak. Tamamlanan bu yatırımlarımız ile önümüzdeki günlerde ilgili açılış programları planlıyoruz" dedi.

        Yapımı son aşamaya gelen Kulu Şehir Konağı'nda yüzme havuzu, spor salonu, meslek edindirme kurs alanları ve çok amaçlı salonlar bulunuyor. Şehir konağı, 2 Milyon 600 Bin liraya mal olacak.

        (ÖS-AH-Y)

        21.09.2016 15:16:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler