Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Safranbolu'da 'Geleneksel SAKEM Günleri' sergisi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Yasin Erdem

        KARABÜK (İHA) - Safranbolu Belediyesi bünyesinde bulunan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) tarafından açılan kurslarda yapılan ürünlerin sergilendiği "Geleneksel SAKEM Günleri" açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

        Aslanlar SAKEM Şubesinde yapılan açılış törenine, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulancak, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İŞKUR Müdürü Çoşkun Güven, protokol üyeleri ve SAKEM öğreticileri ile kursiyerler katıldı.

        Törenin açılışında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, 200'e yakın kursla Safranbolu'ya büyük katkıda bulunduklarını belirtti.

        SAKEM'de 4 bine yakın kursiyerin çok önemli kurslarla önemli faaliyetler yaptığını aktaran Başkan Aksoy, "Bu faaliyetler arasında Safranbolu'daki turizmin hediyelik eşya sektörüne katkıda bulundu. Safranbolu bir Osmanlı kenti, Osmanlı zanaatlerini, örf ve ananelerini, yemek kültüründen folklorüne kadar geniş bir alanı canlandırmak, diri tutmak, Safranbolulu halkın kaliteli zaman geçirmelerine, verimli işlerle uğraşmalarına, sağlıklı bir hayat sürmelerine, ev ekonomilerine katkıda bulunma imkanı hazırladık. SAKEM her geçen gün şube sayısını artırdı, istihdama katkıda bulundu. SAKEM kurslarında 100'ün üzerinde öğretmen, 50 civarında da idareci çalışanımız var. Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi, Cezaevi Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gibi birçok kurumlarla işbirliğini sürdürüyoruz. Biz SAKEM kurslarını, yurtlarda ve okullarda açarak en geniş kitleye ulaşmaya çalışıyoruz." dedi.

        Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise SAKEM ürünlerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

        SAKEM'in güzel işler yaptığını belirten Bulacak, şunları söyledi:

        "Ülkemizin en önemli meselelerinden birisi eğitim. Bu eğitim de beşikten mezara kadar bütün insanlarımız için hem örgün hem de yaygın şekilde devam ediyor. SAKEM özellikle örgün ve yaygı kesimini beraber yürütüyor. Bu da başarıyı artırıyor. Belediye Başkanımızı Necdet Aksoy ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyorum. Bu tür çalışmaların devam edeceğine inanıyorum ve bu yapılan güzel işlerin yapılacak olan çalışmalara örnek olacağını düşünüyorum."

        Konuşmaların ardından kurslarda başarılı olanlara protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri verilerek, serginin açılışı gerçekleştirildi.

        (YE-

        21.09.2016 16:59:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler