Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

        (Fotoğraflı)

        Atilla İdiz

        VAN (İHA) - Van'daki Kavram Temel Lisesi tarafından 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler anıldı.

        Kavram Temel Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ali Rıza Aksu ve Rehberlik Öğretmeni Çiğdem Pamuk Aksu tarafından düzenlenen program, okulun konferans salonunda öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili slayt gösterimi sunulmasıyla devam etti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda konuşan Kavram Temel Lisesi Müdür Yardımcısı Nezahat Işık, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir araya geldiklerini belirterek, "15 Temmuz gecesi; ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Bu duygularla 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum " dedi.

        Her yıl 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü düzenleyeceklerini ve böylece demokrasi şehitlerinin hatıralarını gelecek nesillere aktaracaklarını ifade eden Işık, "15 Temmuz'da meydanlarda, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz, o gece tıpkı 717 yıl önce Söğüt'te, 563 yıl önce İstanbul'da olduğu gibi, Anadolu topraklarını, istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale'de, Dumlupınar'da ne cevap vermişse, 15 Temmuz'da da aynı cevabı vermiştir" ifadelerini kullandı.

        Silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini dile getiren Işık, Türkiye'nin 15 Temmuz öncesinden daha güçlü olduğunu sözlerine ekledi.

        Kavram Temel Lisesi Rehberlik Öğretmeni Çiğdem Pamuk Aksu ise, amaçlarının öğrencilere demokrasinin önemini vurgulamak olduğunu belirterek, "Öğrencilerimiz, demokrasinin ne kadar önemli olduğunun ve demokrasinin kolay kazanılmadığının farkına varsınlar diye böyle bir program hazırladık. Bunun yanında bu siyasi sürecimizi, bu olağan üstü durumumuzu öğrencilerimizle birlikte şehitlerimizi anmak için güzel bir program düzenlemek istedik. Bu bir başlangıçtı. Küçük ama güzel bir program oldu. Kavram Temel Lisesi olarak bundan sonraki süreçte de yine 15 Temmuz ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon gibi çalışmaları yapacağız ve bu çalışmaları okulumuz içerisinde oluşturacağımız panoda yer vereceğiz" şeklinde konuştu.

        (ATL-MSA-Y)

        21.09.2016 17:18:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler